Стара контузия в кръста спря Тайбе Юсеин за участие на

...
Стара контузия в кръста спря Тайбе Юсеин за участие на
Коментари Харесай

Проблеми с кръста спряха Тайбе Юсеин за Дан Колов - Никола Петров, Биляна Дудова ще се бори на олимпийските квалификации

Стара травма в кръста спря Тайбе Юсеин за присъединяване на шампионата по битка " Дан Колов – Никола Петров ", който стартира през днешния ден в столичната зала " Асикс Арена ".

Капитанът на националния ни тим при дамите трябваше да започва при 62-килограмовите, само че през днешния ден е почувствала болки, които няма да ѝ разрешат да се включи в надпреварата. Припомняме ви, че Юсеин беше отвън тепиха в продължение на близо две години, в които тя претърпя две интервенции от дискова херния, с цел да се завърне по време на европейското състезание в Букурещ предишния месец.

Оттеглянето на Тайбе от " Дан Колов – Никола Петров ", която е някогашна международна и трикратна европейска шампионка, значи и завършек на нейният спор с Биляна Дудова за титулярното място в категория до 62 кг и право на присъединяване на идните две олимпийски квалификации, като тази информация беше доказана и от генералния секретар на БФ Борба Валентин Райчев.

" За тази категория имахме специфичен правилник, с цел да бъдат двете състезателки сложени при равноправни условия. При това състояние на двете олимпийски квалификации ще бъде показани от Биляна Дудова. А какво ще е бъдещето на Тайбе Юсеин следва да забележим и дали въобще контузията ще й разреши да продължи да се състезава ", разяснява Райчев.



Биляна Дудова е някогашна международна и четирикратна европейска шампионка, само че до момента в никакъв случай в своята кариера не е взела участие на олимпийски игри. За да дебютира на най-големия състезателен конгрес на планетата, 26-годишнината ни състезателка ще би трябвало да заслужи квота на една от двете пресявки - в Баку (5-7 април) и в Истанбул (9-12 май). На първата виза за Париж 2024 ще заслужат финалистките в обособените категории, до момента в който на втората ще се класират първите трима в крайното нареждане, като бронзовите медалисти ще имат в допълнение преборване.

До момента България има една квота за Игрите във Франция, извоювана от Семен Новиков в категория до 87 кг на класическия жанр. Междувременно натурализираният у нас украинец ще излезе на следващия ден на тепиха за присъединяване си в шампионата " Дан Колов – Никола Петров ", откакто през предходната година той стана притежател на златния пояс в конкуренцията.

В утрешния ден присъединяване си стартират още Юлияна Янева и София Георгиева при 68-килограмовите. В категория до 74 кг при мъжете на старта някогашният ни европейски вицешампион Мирослав Киров ще спори с Михаил Георгиев, до момента в който националът Рамазан Рамазанов се изправя против Иван Стоянов.

Срещите в столичната зала " Асикс Арена " стартират в 10:30 часа.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР