Стара къща на два етажа се срути на бул. "Васил

...
Стара къща на два етажа се срути на бул. "Васил
Коментари Харесай

ИНЦИДЕНТ! Срути се стара къща в Пловдив!

Стара къща на два етажа се срути на бул. "Васил Априлов " 50. Пострадали няма. Издирваме притежателите, с цел да ги питаме дали имат къде да живеят, сподели кметът на "Централен " Георги Стаменов. Сградата е необитаема и до през вчерашния ден не беше разчистена. Плочата сред етажите и една от стените е пропаднала и от булеварда се вижда част от порутената баня. Бойлерът се е задържал по знамение при сриването. До него виси и халат, оповестява "Марица ".

Идва едно момче да наглежда парцела, само че не зная по какъв начин се споделя, изясни продавачката от магазина в съседство. Специалистите от кметството допускат, че къщата е паднала, тъй като е остаряла и неподдържана. До нея не се правят изкопни работи, въпреки че празният терен е ограден като за строителство.

Картотека за рискови здания се води от години в "Централен ", където има най-вече монументи на културата частна благосъстоятелност. На притежателите се изпращат заповеди за поправки и срутване, в случай че къщата заплашва живота и здравето на хората. Мнозина ги извършват, само че за някои парцели не могат да намерят притежатели или пък те отхвърлят да изпълнят нареждането.

Такъв е казусът с една от къщите с фасада, от която пада мазилката, която се намира до представителната постройка на община "Родопи ". Преди време на двамата притежатели администрацията е съставила актове за по 2000 лв., тъй като не са ремонтирали къщата в период. Те са обжалвали и съдът е отменил глобите.

И за рискова къща до Областната дирекция "Полиция " на ул. "Йоаким Груев " се води дело, откакто притежателите са оспорили заповедта на районния кмет в съда. Глобите са от 1000 до 5000 лв., само че се ползват единствено при положение, че са влезнали в действие.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР