Стара авиационна бомба избухна до мост близо до оживената главна

...
Стара авиационна бомба избухна до мост близо до оживената главна
Коментари Харесай

Бомба избухна на оживено място в Мюнхен


Стара авиационна бомба избухна до мост покрай оживената основна железопътна гара на немския град Мюнхен, предадоха международните организации, цитирайки полицията.Трима души са леко ранени, а един човек по-тежко, съобщи Българска телеграфна агенция.

Взривът е станал по време на строителни действия. Заради детонацията е спряно придвижването на влаковете от основната гара на Мюнхен - една от най-натоварените в страната, заяви операторът " Дойче бан ". Засега не е ясно по кое време жп трафикът ще бъде възобновен. Бомбата е била от времето на Втората международна война. Стълб от пушек се издигаше от мястото на гърмежа наоколо до жп спирка " Донерсбергербрюке ", която е ситуирана на малко повече от километър от основната жп гара на Мюнхен. Районът на детонацията е отцепен от полицията и се води следствие.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман посети мястото на гърмежа и сподели, че 250-килограмовата авиационна бомба е задействана при строителни работи. Министърът пожела на ранените бързо възобновяване. Повече от 2000 тона неексплодирали бомби и муниции биват откривани в Германия всяка година, даже откакто изминаха към този момент 76 години след края на Втората международна война, и постоянно при осъществяване на строителни работи. Те нормално са обезвреждани или детонирани с следен гърмеж - развой, който постанова всеобща евакуация като защитна мярка.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР