Стъпка по стъпка трябва да вървим към решаването на тези

...
Стъпка по стъпка трябва да вървим към решаването на тези
Коментари Харесай

Проф. Георги Михайлов: БСП алармира за проблемите с трансплантациите от години

Стъпка по стъпка би трябвало да вървим към решаването на тези проблеми

„ В 44-ото Народно заседание по самодейност на “БСП за България “ организирахме заседание, прочетохме историческите обстоятелства и отчетохме пагубно положение на българската трансплантационна стратегия. Изписаха се едни наредби и по-късно нищо не се случи. “ Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов от парламентарната естрада по време на полемиките за приемане на държавния бюджет, като добави, че в този момент стоим на същата поанта.

„ Извадихме лист на 18 души, с които нищо не се случва с изключение на гибел, и с още няколкостотин, които чакат за орган. Необходими са систематични ограничения, които се надяваме скоро да се случат “, добави социалистът.

По думите ми въпросите за проблемите на трансфузионната хематология, за намаляващите донори всяка година в България, за търговията с кръвни артикули и за нуждата от нови центрове, Българска социалистическа партия слага 4 години. „ България беше изостанала от всички европейски страни с опцията за ранна диагностика на трансмисивни инфекции “, сподели още той.

„ Всичко това беше подминавано години наред от ръководещите опазването на здравето “, съобщи от трибуната проф. Михайлов като добави: „ Сега сме в една трансформация. Стъпка по стъпка би трябвало да вървим към решаването на тези проблеми. Но когато сте ги неглижирали като ръководещи опазването на здравето години наред, вие сте хората които създаваха този проблем, и внезапно да се превърнете в част от неговото решение, нито е правилно, нито е честно “, заключи социалистът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР