Стъпка напред към решението на проблема с липсата на достатъчно

...
Стъпка напред към решението на проблема с липсата на достатъчно
Коментари Харесай

Три екипа от София от утре ще помагат на Спешна помощ по морето

Стъпка напред към решението на казуса с неналичието на задоволително Спешна помощ по морето. Командировани екипи от София към този момент дойдоха на три местоположения по Черноморието, с цел да оказват помощ на техните сътрудници с обслужването на пациенти. Екипите стартират работа от на следващия ден в Слънчев бряг и Златни пясъци. Допълнителни екипи ще има в Приморско, където казусът е най-сериозен.

И през днешния ден незабавният център в Приморско затваря порти още сутринта, защото медиците са изпратени на сигнал.

Отиват чак до прилежащата община Созопол поради човек с инсулт.

Налага се пациентът да бъде превозен до Бургас. Така към 3 часа доктор в Спешния център в Приморско няма, а нуждаещите се от здравна помощ ги посреща само заключената врата. В потребност през днешния ден се оказва и служител на реда.

„ Току-що бяхме на основния път и ме клъцна една мухичка, комар ли е, мухичка ли, нещо сходно и ми се зачерви бузата и ми е неприятно, усещам се некомфортно и желаех да ме огледа доктор, с цел да ми кажат по какъв начин да работя. –

Но няма доктор?

" В момента няма, няма. Видяхме току що, че излязоха с лампи, сирени, допускам, че са някъде на сигнал ", разяснява контрольор Благой Риков от „ Пътна полиция ".

В ранния следобяд в Приморско дойдоха и спомагателните два екипа на Спешна помощ от София, които стартират работа от на следващия ден, тъй че при сигнал незабавният център да не бъде затварян.

„ Тук екипите са стационар на място. 24-часово дежурство, трима лекари, 24 часа. И в този момент в случай че нещо има незабавно ще се транспортира до бургаската болница от нас. Другото с какво можем ще оказваме помощ ", сподели доктор Мария Маринова от ЦСМП-София.

„ Много се веселя, че ще имам опция да видя по какъв начин работят сътрудниците по морските курорти. Надявам се да помогнем, да предадем това, което сме научили в София и да помогнем, нали за това сме тук ", съобщи доктор Павел Павлов, ЦСМП-София.

Според общината в Приморско идването на спомагателните екипи няма да реши съществено казуса.

„ Този екип беше нужен за през целия летен сезон, само че щом и в този момент идват, те са добре пристигнали, ще има работа за тях, уверен съм, до края на сезона. Но въпреки всичко моята цел като кмет и задачата на общината е да решим съществено този проблем, а той е посредством основаването на филиал на Центъра за незабавна помощ в Приморско. Не е желателно ние да вървим след събитията, налага се да ги предвидим ", съобщи Димитър Германов, кмет на Община Приморско.

Освен в Приморско, от на следващия ден спомагателни екипи ще има в Слънчев бряг и Златни пясъци.

„ Видът на екипа ще бъде изнесен екип. Тоест това няма да бъде лекарски кабинет, а изнесен екип, който ще посещава нуждаещите се пациенти от там, от където от където са подали повикването. дали е в хотелската стая, дали е на плажа, дали е на публично място в този район ", сподели доктор Мая Рашева, шеф на ЦСМП-Врана.

Командированите екипи по морето ще останат съвсем до края на септември.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР