Становището на прокуратурата е, че няма процесуални нарушения при изготвяне

...
Становището на прокуратурата е, че няма процесуални нарушения при изготвяне
Коментари Харесай

Прокуратурата в Стара Загора: Няма нарушения при обвинението срещу Георги Георгиев

Становището на прокуратурата е, че няма процесуални нарушавания при правене на обвинителния акт против Георги Георгиев, упрекнат в нападението над 18-годишната Дебора Михайлова в Стара Загора. Районната прокуратура в Стара Загора ще внесе през днешния ден в Окръжния съд в Пловдив митинг против определението на Районния съд в Пловдив, с което, поради позволени процесуални нарушавания в обвинителния акт, досъдебното произвеждане, което касае обвиняванията по отношение на обвиненият Георги Георгиев по случая „ Дебора “ беше върнато. Това сподели на брифинг районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ За да приключи правосъдното произвеждане и върне делото на Районна прокуратура Стара Загора, Районният съд в Пловдив е приел, че е налице неизясненост по отношение на причиняването на черепно-мозъчната контузия в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съдът е приел, че с оглед систематичното разказване на действията в обстоятелствената част на обвинителния акт е следвало на несъмнено място при разказване на хронологията на дейностите на обвиненото лице да се уточни, че е породена черепно-мозъчна контузия “, разясни още районният прокурор на Стара Загора. Тя уточни, че „ малко по-късно в ревюто на обвинителния акт това е посочено, тъй че гледната точка на обвиняващите прокурори откакто се срещнаха с причините на съда е, че няма позволено значително процесуално нарушаване, а още по-малко то да е значително, и да води до нарушение на правата на обвиненото лице “, уточни още тя.

„ Ние ще изложим своите причини за какво считаме за безпричинно това връщане. Но в случай че не бъде почетен митингът, а ние зачитаме преценката на съда, ще отстраним съгласно напътствията, които ни е дал съдът, пропуските в обвинителния акт и неотложно ще го внесем за продължение на разглеждането в Районен съд Пловдив “, сподели Димитрова.

Тя акцентира, че „ това дело е приоритет за Районна прокуратура Стара Загора. Работено е на „ цялостни обороти “ по него. "

Аз считам, че извънредно качествено е извършено следствие и са събрани задоволително доказателства. Това връщане на производството за такова, по наше мнение, несъществено процесуално нарушаване, няма да промени хода на производството. А неотложно след изговаряне на Окръжния съд ще продължим да участваме в производството или да го внесем още веднъж “, сподели Таня Димитрова.

Районният прокурор напомни, че в първото разпоредително съвещание по делото са прегледани всички претенции по доказателства. „ В към тричасовото съвещание на първоинстанционния съд са прегледани всички претенции на отбраната, в това число и такова за смяна на наложената мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения, която е непроменена от 30 юли 2023 година “, сподели още тя.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР