Становището на Европейската агенция по лекарствата за ваксината на Янсен

...
Становището на Европейската агенция по лекарствата за ваксината на Янсен
Коментари Харесай

Отварят зелените коридори с 3-те ваксини, препаратът на Янсен остава на склад

Становището на Европейската организация по медикаментите за имунизацията на " Янсен " е, че изгодите са по-големи от възможните странични резултати. Това разгласи на брифинг ръководителят на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов. Той акцентира, че от 10 май към този момент ще има свободен избор на ваксини у нас.

Утре се чака мнението от още две европейски комисии и едвам по-късно и здравните управляващи у нас ще излязат с решение за използването ѝ, разясни той.

" От 10 май жителите ще могат да избират каква ваксина да си слагат ", осведоми още проф. Гигов.

А от 30 април до 10 май ще бъдат отворени още веднъж зелени коридори за имунизация, заяви основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Всяко едно РЗИ ще разгласи в понеделник, а ние ще го обявим за цяла България, къде в кой ден кой зелен кулоар работи. В " зелените коридори " ще се слагат от имунизациите, с които разполагаме - на " Пфайзер ", на " АстраЗенека " и на " Модерна ", означи той.

Доц. Кунчев увери, че това не пречи на общопрактикуващите лекари в този интервал също да вършат имунизации, в случай че желаят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР