Становището на България беше категорично, че тя желае да получава

...
Становището на България беше категорично, че тя желае да получава
Коментари Харесай

Меджидиев: България категорично не желае да получава повече ваксини срещу ковид

Становището на България беше изрично, че тя желае да получава дози, единствено когато има потребност, като сама дефинира количествата, които са ѝ нужни и заплащането да се прави след доставка на такива количества, защото голям брой ваксини бяха бракувани, това съобщи Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев по време на взаимен брифинг с полския си сътрудник, който е на посещаване у нас.

България, Полша, Унгария и Литва ще упорстват пред Европейската комисия за предоговаряне на договорката за покупка на ваксини против ковид.

Имаме към 1,4 млн. дози, които са платени, само че съзнателно не ги доставяме, защото също ще би трябвало да ги бракуваме. Нямаме на кой да ги прилагаме, акцентира здравният министър.

В момента се вършат едни опити за предоговаряне с въвеждане на такси, които би трябвало да платим, в случай че тръгнем за такова предоговаряне за ваксини, които въобще няма да бъдат и създадени, И България, и Полша сме безапелационни, че няма да подпишем такова съглашение, безапелационен беше здравният министър.

Позицията на България остава непроменена, акцентира той.

Взехме решение да излезем с общо писмо от Министър-председателите на страните, които са на тази позиция, защото България има решение на Министерски съвет, подписано от Министерски съвет, което да бъде адресирано непосредствено до Урсула фон дер Лайен, тъй като съгласно нас и тя би трябвало да се намеси и да се окаже влияние, съобщи още доктор Асен Меджидиев.



Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР