Становището на Асоциацията на прокурорите в България е, че процедурата

...
Становището на Асоциацията на прокурорите в България е, че процедурата
Коментари Харесай

Магистратите са против напрежението около избора на главен прокурор

Становището на Асоциацията на прокурорите в България е, че процедурата за избор на основен прокурор е законна. Това съобщи зам.-председателят на Асоциацията Даниела Ангелова.

„ Становището на Асоциацията на прокурорите в България по отношение на това какви да бъдат качествата на новия основен прокурор беше зачетено и ние участвахме в установяване на профила на новия основен прокурор.

Затова и застанахме компактно зад номинацията на Гешев, откакто той беше препоръчан от прокурорската гилдия за това да бъде претендент за основен прокурор”, разяснява пред Нова телевизия.

„ Цялото общество стана очевидец на чуването на Гешев, което продължи повече от 8 часа. В неговите качества се убедиха всички, които имат предпочитание да схванат какъв ще бъде новият основен прокурор”, сподели още тя.

„ Това е видно и от избора, който беше преповторен на 13-ти ноември. С впечатляващо болшинство Гешев получи решението на Висш съдебен съвет в негова полза”, уточни Ангелова.

„ Считаме, че процедурата е изцяло законна и следва да продължи по планувания ред”, безапелационна бе тя.

„ Ние, като Асоциация на прокурорите, призоваваме за по-скорошно привършване на процедурата. Призоваваме да се подходи държавнически, с държавническа мъдрост и отговорност, с цел да не се реализира някакво вмешателство в активността на прокуратурата”, разяснява Даниела Ангелова.

По думите й няма нагнетяване на ситуацията сред съдии и прокурори. „ Има едни несполучливи опити на група хора да опълчват двете гилдии – прокурорска и съдийска”, сподели още тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР