Становище ще бъде изпратено до Министерството на енергетиката и министър

...
Становище ще бъде изпратено до Министерството на енергетиката и министър
Коментари Харесай

Искат закриването на ТЕЦ Бобов дол да стане през 2038 г.

Становище ще бъде изпратено до Министерството на енергетиката и министър Румен Радев с искане Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да бъде закрита, само че това да стане не през 2026-а, както обявяха от министерството, а през 2038 година. Становището е признато на среща на кметове на общини от Кюстендилско, регионалният шеф, синдикалисти, депутати. Бил е поканен и министър Румен Радев, само че той изпратил заместничката си Антоанета Бонева.

Поводът за срещата станал Празникът на миньора, който се празнува през август в Бобов дол. Тогава станал и спор във връзка оповестената на уеб страницата на енергийното министерство информация от 8 август, че ТЕЦ-овете в Стара Загора, Перник и Бобов дол би трябвало да бъдат закрити през 2026 година. Участниците в срещата не одобряват и направените районни проекти за устойчива претовареност, трите района ще получат над 2 милиарда лв. общо по Плана за правдивост. Предвижда се енергетиците от Топлоелектрическа централа " Бобов дол " да стартират работа в балнеологията, туризма, обувната и шивашката индустрия, овощарството, което е изцяло недопустимо.

Десетки хиляди и цели фамилии в общините Бобов дол, Дупница, Сапарева баня, Кюстендил ще останат без прехранване.

" Всички присъстващи на срещата не са съгласни с този план на териториалния проект за обективен преход. Той е план към момента. Аз нямам доверие да остане в подобен тип, тъй като той е цялостен с в действителност и всевъзможни неточности, които може да си намерения човек. От Министерството на енергетиката безусловно никой не пристигна ", сподели депутатът Радослава Чеканска, която също взе участие в срещата в Бобов дол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР