Становище на фондация "Пловдив 2019" относно подвеждащи публикации в социалните

...
Становище на фондация "Пловдив 2019" относно подвеждащи публикации в социалните
Коментари Харесай

От фондация Пловдив 2019 отговориха на Слави Трифонов


Становище на фондация "Пловдив 2019 " по отношение на подвеждащи изявления в обществените мрежи за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата:

В отговор на изявление на Слави Т. Трифонов на формалната му Facebook страница, касаещо сцената на спектакъла за откриването на Европейска столица на културата, предоставяме следната информация:

1. Изпълнител на откриващото събитие на "Пловдив 2019 “ е немската компания за изпълнителски изкуства phase7, спечелила обществен конкурс за артистична идея за събитието.

2. Сцената под формата на кула е особено конструирана за огромния откриващ театър в Пловдив по план на phase7. Такова оборудване в никакъв случай досега не е било правено в България, както и сходен по мащабите си театър.

3. Изпълнител съответно на структурата на сцената е швейцарската компания Nussli Group, която строи структури и скелета по целия свят. Екип на компанията пътува особено с авансово проектираната структура и се грижи за монтажа и демонтажа й на място.

4. Конкретната сцена не е наемно оборудване, което да се преотдава с пакет от съоръжение. Оборудването е съобразено с концепцията на спектакъла, създадена от Свен Сьорен Байер – Артистичен шеф на phase7.

5. Техническото застраховане на спектакъла е дело на българската компания "Жокер медия “, която е подизпълнител на phase7 и за подиумите към сцената.

6. Както е оповестено и на уеб страницата на фондация "Пловдив 2019 “, цената на сцената с прилежащите й сцени e 219 053 лв. без Данък добавена стойност.

7. Цялостното техническо застраховане на спектакъла, което включва озвучаване, осветяване, видео съоръжение, екип, е с общ бюджет 880 124 лв. без Данък добавена стойност.

Според условията на българското законодателство тези данни са обществени и налични на уеб страницата на фондация "Пловдив 2019 “, както и целия бюджет на откриващото събитие. /plovdiv24.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР