Станислава Цалова е метеоролог и водещ на „Прогнозата за времето“

...
Станислава Цалова е метеоролог и водещ на „Прогнозата за времето“
Коментари Харесай

Станислава Цалова: Пътят към успеха е в образованието и постоянното търсене на възможности за развитие

Станислава Цалова е метеоролог и водещ на „ Прогнозата за времето “ по bTV от старта на малкия екран през 2000 година Завършва по едно и също време 18 СОУ в София с японски език и II британска гимназия. Дипломира се е от СУ “Св. Климент Охридски “ със специалности “География “ (бакалавър), “Японистика “ (бакалавър) и “Метеорология “ (магистър). Печели няколко специализации в чужбина, измежду тях влиятелната стипендия “Монбукагакушо” на японското държавно управление в Osaka University. Там се дипломира с проучване на японската система за преработване. Специализацията й в University of Tennessee, Съединени американски щати, е обвързвана с телевизионното показване на прогнозата за времето. Социалната ангажираност и професионализмът на водещата на прогнозата за времето по bTV ѝ носят голям брой самопризнания и първи награди. Станислава Цалова взе участие като съветник на прогнозата за времето на Fox Televizija (Сърбия) и е член на интернационалното жури за телевизионна прогноза за времето на Европейското метеорологично общество. Тя е една от определените да носи Олимпийския огън през 2004 година Според нея пътят към триумфа през днешния ден е в образованието и непрекъснатото търсене на благоприятни условия за развиване.

Щастлива е да се развива и да пораства като експерт в, където съумява да сбъдне и фантазията си да напише детска книга - създател е на комикса за Зеленко, отдаден на идеята “Добрият пример”. Владее японски, британски и съветски език. Омъжена, с две деца.

Кои са Вашите три златни правила за реализиране на триумф?

Моят триумф се крие в това, че съм щастлива и задоволена от работата си. Стремежът ми постоянно е бил да правя работата си допустимо най-добре и да бъда в интерес на феновете. Започнах работа в bTV когато бях на 20 години и имайки този късмет, не съм серпантина да се развъртвам и образовам. Моите златни правила са: любознание, обич към това, което върша, и самообладание към моментните компликации.

Ако би трябвало да дефинира какви са стъпките за реализиране на триумф, то:

Стъпка 1 е образованието. Стъпка 2 e да се улови шанса - човек да бъде на точното място в точния миг.

Коя е най-значимата/поучителна неточност, която сте допускали по пътя към триумфа?

В работата не се опасявам от неточности, не се тормозя и да се поверявам на хората, когато са имали хрумвания за съдействие с нас или сигнали. Когато човек работи, пътят идва самичък, а грешките го моделират, тъй че всичките ми неточности са значими. Освен от грешките си се изучавам и от това което споделят другите. Стремя се да си подсещам, че малкия екран е работа в екип и е значимо работата да върви добре без да се насилват нещата. Друга мисъл, която подсъзнателно последвам в работата си, е да мисля за това какво аз мога да направя за малкия екран, а не за това, какво може малкия екран да направи за мен.

Кой е най-мъдрият съвет, който сте получавали?

Всеки ден се изучавам и се вслушвам в препоръки. Най-мъдрият консултант в живота ми е мама. Тя е тази, която ме накара да аплайвам за работа като презентатор на времето по bTV. И в този момент постоянно поучавам: " Слушайте майките си ". Мама постоянно ми е казвала, че щом съм друга, с цел да съумея, би трябвало да върша нещата два пъти по-добре от останалите. Едва тогава това, че съм друга, ще бъде мой плюс.

Кое свое решение определяте като най-трудно?/Кога взимането на решение Ви е било най-трудно?

Не съм имала сложни избори. Обичам bTV и работата си. Тя ми дава големи благоприятни условия и сбъдва фантазиите ми. Като вселенски човек желаех да се развъртвам в областта на интернационалното съдействие и открих това в метеорологията. Метеоролозите по целия свят са сплотена общественост с доста задания и провокации.

Като майка на две деца, на които всекидневно съчинявах десетки истории, постоянно за времето, желаех да пиша и детски книги. bTV осъществя и тази моя фантазия, като станах създател на комикса „ Зеленко и задача „ Дoбрият образец “ на bTV.

Какво ново научихте в работата си тази година?

Работата ми като метеоролог в bTV е толкоз забавна, че даже, в случай че ме попитате какво съм научила през днешния ден, има да си приказваме доста. Изминалата година беше „ коронавирус “ година, която беше съществено тестване за всички, в това число за метеорологията. Но научих, че щом хората са толкоз скептично настроени по отношение на имунизациите, не може да имаме упования те да се обединят в името на идея като климатичните промени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР