Станислав Трифонов, по-известен в арт средите като Nasimo, успя да

...
Станислав Трифонов, по-известен в арт средите като Nasimo, успя да
Коментари Харесай

Как графити зографът Nasimo преобрази цял квартал

Станислав Трифонов, по-известен в арт средите като Nasimo, съумя да преобрази с творбите си столичния квартал " Хаджи Димитър ". Неговите платна са сивите стени на панелните блокове.

 Снимка 307818

Най-известната му творба е стенописът на Дядо Добри. Светеца от Байлово, както назовават стареца, който събира пари за градежа на църкви, се съгласил да се включи в плана SOULS IN WALLS поради посланието.

 Снимка 307817

Когато минете около блок 54, вглеждайки се в портрета на дядо Добри, ще откриете в ореола му на светец човешките добродетели: добрина, почтеност, примирение, милосърдие, учтивост, лоялност към Бога, улегналост, вглъбеност, доброжелателност към всички живи същества. Nasimo в никакъв случай не е виждал стареца онлайн, само че е съумял да улови и пресъздаде харизмата на светеца от Байлово.

 Снимка 307819

 Снимка 307816

 Снимка 307814

Заедно с сътрудника си BOZKO съумяват да създадат над 10 графити плана в квартала. Всяка душа, вградена в стената, носи своето обръщение. Послание, което ни кара да бъдем по-добри: да превъзмогнем гнева; да се освободим от алчността и завистта; да живеем в един по-красив свят.

 След Дядо Добри, Насимо твори нов графит
След Дядо Добри, Насимо твори нов графит

Темата за изоставените деца и децата на разведени родители му е болна
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР