Станислав Тодоров за КЕВР, депутат от ПП - ярка политическа

...
Станислав Тодоров за КЕВР, депутат от ПП - ярка политическа
Коментари Харесай

Борисов се запознал с меморандума на ПП, водят се преговори

" Станислав Тодоров за КЕВР, народен представител от Политическа партия - ярка политическа фигура, Петър Петров - за зам.-шеф на ДАНС. Петков се опитваше да ме убеди за това предопределение. Това ли са непартийни, транспарантни фигури? Гюров в Българска народна банка - още веднъж политическа фигура... Шефът на АДФИ по какъв начин беше определен? Неправителствени организации се произнесоха, само че чухме ли ги? Шефът на митниците за какво беше заменен. Ние доведохме българския еврокомисар за министър, те доведоха ярки политически фигури за министри и за министър председател. Не съблюдават нито един принцип ", разяснява той. 

" Водим договаряния всеки ден, само че съм разочарован от ПП–ДБ, тъй като провалят градежа на нуклеарната централа на " Уестингхаус ". Гласуваха срещу ", приключи Борисов.

 

Броени дни остават до по този начин предстоящата то ГЕРБ ротация, само че напрежението в обединението ескалира след показан от ПП-ДБ " Меморандум по отношение на продължение на промените в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 година

 

Пълния текст на меморандума -.

 

" Изработихме меморандум сред " Продължаваме Промяната –Демократична България " и ГЕРБ, който да стане контракт, с съществени цели за ръководството в идващите девет месеца. Той ще бъде обществен, има четири значими аспекта в документа. В този меморандум ние слагаме главните цели за ръководството в идващите девет месеца, които в действителност дават смисъл това ръководство да продължава с цялостна сила``, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ

 

Коалицията предлага съставянето на обществен график за попълване на регулаторите и правила за носене на политическа отговорност от страните по съглашението за техните номинации.

Предвижда се опция номинации за регулаторите да бъдат правени от оптимално необятен кръг заинтригувани страни, в това число и цивилен организации, профилирани в съответната област, които да се припознаят от депутати, както и " осъществяването на нарочна инспекция за интегритет и за моралните качества на претендентите в условия на засилена гласност. Записано е предписание за отвод от претенденти с ярки политически профили ", уточни Петков.

 

" Ако постигането на съгласие се окаже невероятно, страните се договарят дружно с изборите за европейски парламент да се проведат и предварителни парламентарни избори за понижаване на риска от политическа неустойчивост и отклонение от проевропейския път на България ", сподели Петков.

 

ФрогНюз

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР