Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха

...
Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха
Коментари Харесай

Официално: Станислав Генчев е новият треньор на Ботев

Станислав Генчев е новият старши треньор на Ботев (Пловдив), оповестиха от клуба. Специалистът застава отпред на " канарчетата ", откакто през сезон 2022/23 водеше столичния Локомотив.

В щаба на Генчев влизат Живко Миланов (помощник-треньор) и Йордан Господинов (треньор на вратарите). На по-късен стадий ще бъдат оповестени и останалите членове на треньорския състав.

Генчев ще бъде показан публично пред медиите и почитателите преди първата подготовка на " жълто-черните " за идващия сезон, която ще бъде на 14-ти юни на стадион " Христо Ботев ".
 Ботев (Пловдив) и Станислав Генчев се схванаха
Ботев (Пловдив) и Станислав Генчев се схванаха

Представят го на следващия ден

Станислав Генчев е роден на 20 март 1981 година. Богатата му футболна кариера минава през голям брой тимове в България и чужбина, записвайки над 420 мача. Халфът има и седем мача за Националния тим на България.

В родното състезание Генчев е играл за тимовете на Левски, Спартак (Варна), Велбъжд, Черно море, Литекс, Лудогорец, Славия, Монтана и Етър, а отвън граница е защитавал цветовете на Васлуй и АЕЛ Лимасол.

Треньорската кариера на Станислав Генчев започва в Етър (Велико Търново), където в продължение на няколко сезона е като старши треньор, както и помощник-треньор.

През 2019 година минава в тима на Лудогорец. В продължение на четири сезона Генчев е част от " орлите ", като в избрани моменти е отпред на " зелените " от Разград, а с негово присъединяване разградчани записват серия от трофеи и мощни изяви в Европа.

От началото на сегашния сезон Генчев бе старши треньор на Локомотив (София), където работеше с помощник-треньорите, които ще бъдат част и от " жълто-черния " клуб - Миланов и Господинов.

" ПФК Ботев Пловдив пожелава на Генчев и екипа му доста триумфи с " жълто-черния " Клуб, с които да донесат мотиви за наслада и горделивост на всички ботевисти ", пишат в формалния уебсайт на " канарчетата ".
 Ботев (Пловдив) изпрати уместно капитана си Виктор Генев
Ботев (Пловдив) изпрати уместно капитана си Виктор Генев

Генев получи овациите от над 10 000 последователи на стадион " Христо Ботев ", с които се сбогува през сълзи
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР