Станислав Бахчеванов - председател и треньор на СК Йорк, е

Станислав Бахчеванов - председател и треньор на СК Йорк, е ...

Бахчеванов и Питбула поемат селекцията в кикбокса.


Станислав Бахчеванов - председател и треньор на СК "Йорк", е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора и подготовката на националите ни. Това обявиха от ръководството на конфедерацията по кикбокс и муай тай.

Ето какво заяви председателя на сдружението Галин Димов:

"Радвам се, че се обединихме и подкрепихме предложението за Станислав Бахчеванов и Питбула, защото и двамата са истински професионалисти и са минали през всички етапи на развитие. Не е тайна, че Бахчеванов е основоположник на повечето шампиони в град Варна и е "запалил" хиляди млади хора по бойните спортове.
Снимка 330033
Много от тях след приключване на състезателна кариера отвориха свои школи и това вдигна нивото на кикбокса в града и страната като цяло. Станислав е част от Управителния съвет и знае как се създават шампиони и се радвам, че се съгласи да поеме този ръководен пост.
Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците говорят истини
Станислав Бахчеванов пред ТОПСПОРТ: Не са нужни думи там, където юмруците говорят истини

"С удоволствие бих подарил на феновете на К-1 в България един реванш срещу моя стар приятел Реми Боняски"

От другата страна Влади Питбула е абсолютен световен шампион. Няма спортист, който да не знае успехите му в ринга и извън него.

И двамата са "виждали ринга от вътрешната му страна" и знаят до болка от какво има нужда един национален състезател. Това трябваше да се случи много отдавна и се радвам, че именно екипа, с който работя (членовете на УС) взехме това правилно решение".

От тук нататък на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и предстоят два подготвителни лагера през месец юли в Банско и месец август в СОК" Камчия". Първият ще бъде спортно-технически базов лагер като право на участие ще имат всички национални гарнитури, поети изцяло от федерацията както и други членове на конфедерацията. Същевременно с лагера ще се проведе антидопинговото обучение и първата в света на кикбокса академия за спортни съдии по кикбокс членове на най-голямата Световна организация WAKO.

Втория лагер е по инициатива на Асоциацията на бойните спортове и BOEC.BG предвиден в СОК "Камчия".
SENSHI 2: Атанас Божилов спечели световната титла на WAKO PRO, куп български победи в "Арена Армеец"!
SENSHI 2: Атанас Божилов спечели световната титла на WAKO PRO, куп български победи в "Арена Армеец"!

Триумф за капитана на националния ни отбор по кикбокс

Източник: topsport.bg