Станислав Ангелов - Пелето е част от един от най-силните

...
Станислав Ангелов - Пелето е част от един от най-силните
Коментари Харесай

Станислав Ангелов пред Efirbet: Лудогорец обезкървява всеки, който се появи на родния фронт

Станислав Ангелов - Пелето е част от един от най-силните тимове на Левски в историята, който доближава до ¼-финал за Купата на УЕФА и става първият наш отбор, взел участие в групите на Шампионската лига. Със „ сините “ Ангелов е троент първенец на България, четири пъти притежател на Купата и два пъти на Суперкупата.
В изявление за Efirbet.com Станислав Ангелов разяснява мрачното настояще на Левски и показва мнение какво би трябвало да се направи, с цел да произвеждаме футболисти и за какво Лудогорец е изгубил игровия си искра.
Г-н Ангелов, единствено тежкото финансово състояние ли е причина за нулевия сезон на Левски?
Финансовото положение оказа съществено въздействие, само че все си мисля, че имаше опция за по-добро показване и за по-предно класиране.
Напролет в някои мачове се видяха и хубави неща в играта на Левски. Има ли основа, върху която да се надгражда?
Не считам, че има, тъй като няма ядро. Налагат са млади играчи, само че те още не се изцяло подготвени, не са построени, с цел да сформират това ядро и в случай че се стоварят всички упования върху плещите им, може да им се повлияе отрицателно на израстването.
Имате ли чувство, че Левски не случи на чужденци?
Левски не за първи път не случва на чужденци. Но не мисля, че парите са определящи, защото се знае, че когато се притегля чужденец, той би трябвало да превъзхожда българите в състава. Има си хора, които дават отговор за селекцията, те би трябвало да поемат отговорността.
Могат ли младите да тласнат Левски нагоре?
Те имат страхотни качества, само че би трябвало да има религия и самообладание към тях, и да се поддържат, с цел да не престават да се развиват във вярната посока и да се доизграждат.
Наско Сираков е мощна фигура. Ще успее ли извади Левски от рецесията?
Сам човек, колкото и огромна персона да е, не може да се оправи. Нужни са екип и организация. Наско е далновидна персона и знае какво би трябвало да прави. Сигурно е, че има проект.
Разговарях и с други някогашни играчи на „ сините “, които считат, че откакто преди всичко е погасяването на отговорностите и тимът не може да си сложи високи цели, е по-добре да го води български треньор? 
Какво значи да няма цели? ЦСКА също няма, само че българин им е треньор. Левски постоянно би трябвало да има съществени цели, без значение в какво положение се намира, и щом най-големите му триумфи са реализирани с български треньори, може да се заложи на българин.
Кое е по-правилно сега – Левски да продължи да почиства задълженията, само че да взе участие на олимпийския принцип в шампионата или да разгласи неплатежоспособност и отговорностите да отпаднат?
Не мога да приема да се заличи историята, а доколкото съм осведомен, даже и при неплатежоспособност ще има задължения и би трябвало да се изготви възстановителен проект. Не бива единствено да се оправдаваме с финанси и отговорности. Левски разполага с качествата и опциите да си слага и реализира по-високи цели и в това положение, тъй като е огромен клуб и огромно име.
Г-н Ангелов, хареса ли Ви отминаващото състезание?
Хареса ми шампионата, имаше забавни мачове. Аз съм за този формат, ВАР също влезе и ще е от помощ.
Нормално ли е обаче да се вземе решение дали ще има изпадащи или не след края на сезона?
Има си хора в БФС, които вземат решенията. Неприятно е, че един ден вземат едни решения, а след това ги анулират. Но тези, които го вършат, носят и отговорността. Сега обаче в БФС са се събрали хора, които не ръководят вярно и професионално, и това не е добре за родния футбол.
Отбори като Локомотив (Пд) и Арда са ярък лъч в българския футбол, само че за какво качеството продължава да е ниско?
Хубаво ще е, в случай че има повече такива тимове в провинцията като Локо и Арда. Иначе, с цел да се увеличи качеството, би трябвало да се създават футболисти, да се влагат време, самообладание и пари в млади български играчи, с цел да се доизграждат. Не би трябвало единствено да разчитаме на чужденци, които идват и си потеглят, а някои печелят от тях.
Как ще обясните една неприятна наклонност – имаме кадърни юноши, които вършат възторг в своята възраст, само че когато стигнат до мъжете, стопират да се развиват или завършват с огромния футбол?
Това е проблем на хората, които работят с тях. Структурната организация и регулационните проекти не са изрядни. Наредбата също не е устроена по този начин, че да се работи вярно с младите и да се развива до дъно техния капацитет.
Защо от години при Лудогорец има оттегляне в играта, а никой не съумява да го детронира?
Лудогорец се е самоизолирал и обезкървява всеки, който се появи на родния фронт. Липсата на конкуренция му пречи да поддържа непрекъснато положително игрово равнище и това се отразява на представянето му в Европа. Лудогорец беше по-силен, когато ЦСКА и Левски бяха по-силни, поставяха го напрегнат и му оказваха по-сериозна опозиция.
Националният тим към този момент се обновява. Какви би трябвало да са действителните ни упования до края на международните квалификации и идващите за европейското?
Трябва да снижим гордостта си и да стартираме от най-ниското равнище. Да се постановат търпеливо и деликатно младите, само че да не се прибързва с тях, защото ще рискуваме да ги унищожим. Трябва и последователно да се надгражда.
 
Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР