Станимира Петрова спечели петия си медал от европейски финали. След

...
Станимира Петрова спечели петия си медал от европейски финали. След
Коментари Харесай

Станимира Петрова: Третото място не ми е цел

Станимира Петрова завоюва петия си орден от европейски финали. След три трофеи тя взе второ бронзово отличие, достигайки до полуфиналите в категория до 54 кг на шампионата на Стария континент в Будва, Черна гора.

„ Честно казано, не съм удовлетворена. За мен третото място не е цел, само че това е резултатът, няма по какъв начин да го променим към този момент. Имах някои проблеми в подготовката, там също не се усещах изключително добре, може би и неприятно стичане на събитията. Искаше ми се повече, както на мен, по този начин и на треньора ми Петър Лесов, само че ще създадем разбор, ще забележим какво мога да подобря, с цел да реализираме по-силни резултати отсега нататък. Мисля малко да умря в този момент, след това ще вземам участие на шампионата в края на ноември. Надявам се да изиграя най-малко един-два мача там, тъй като е мъчно с намирането на съпернички “, показа Петрова.

Тя уточни 2022 година като добра, само че е можело да се показа и на по-високо равнище.

Като цяло тази година не е чак толкоз неприятна. За страдание на Световното отпаднах преди медалите от представителка на домакините, в този момент съм в медалите, само че постоянно се стремя към най-хубавото и в случай че не печеля злато се усещам разочарована. Летвата е вдигната високо и няма да я смъква. Винаги се целя в златото и диря да се развъртвам. Ако се удовлетворявам с по-малко, значи развиването ми е спряло. Смятам, че има още накъде и какво повече да покажа. Париж ще ми е третият късмет, нека да е по-успешен от предходните. Но първо би трябвало да печеля квота и там към този момент да имам и малко шанс “, сподели още Станимира.

„ Следващата година е в действителност значима, Европейските игри са подготовка, имаме и Световно състезание. Чувствам се добре в тази категория, веселя се, че е олимпийска. Надявам се и да имам вътрешна конкуренция, което ще бъде плюс и за мен, с цел да се поддържа високо равнище. Конкуренцията е добре пристигнала, държи те на тръни, постоянно си в кондиция и подготвен за среща “, добави трикратната европейска шампионка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР