Станимира Петрова осигури втори медал за България от 75-ото издание

...
Станимира Петрова осигури втори медал за България от 75-ото издание
Коментари Харесай

Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова достигнаха полуфинали на Купа Странджа“

Станимира Петрова обезпечи втори орден за България от 75-ото издание на Купа „ Странджа “. Една от огромните български очаквания за отличие на Олимпийските игри в Париж през лятото се класира за полуфиналите на шампионата в зала „ София “. Четирикратната носителка на трофея преодоля монголката Енхжаргал Мунгунцецег след 5:0 съдийски гласа в категория до 54 кг.

Шампионката от Европейските игри се оправи със съперничката си в мач, който бе придружен от голям брой нечисти дейности на азиатката. Нещо, за което тя бе глобена във втория рунд и от съдията на кръга. Станимира от своя страна наказа монголката с точни и чисти попадения по пътя към успеха.

Следващата съперничка на българката е Сара Чиркович (Сърбия). Мачът сред двете ще се организира в събота, 10 февруари.

До финалната четворка след победа над друга представителка на Сърбия доближи и Светлана Каменова. В категория до 57 кг носителката на Купа „ Странджа “ за 2022 година се наложи над Анджела Бранкович с 4:1 съдийски гласа, откакто срещна сериозна опозиция.

Бранкович стартира по-добре мача и убеди и петимата съдии край кръга, че заслужава преимуществото в първия рунд. Това обаче очевидно ядоса Каменова и още от първите секунди на втория рунд българката се хвърли в гневно нахлуване. Бранкович не беше подготвена за подобен пердах и още след втория рунд имаше преимущество в две от съдийските карти, а в други две имаше тъждество. Във финалните три минути на дуела Каменова още веднъж бе по-добра и стигна до заслужена победа.

На полуфиналите бронзовата медалистка от последното международно състезание ще играе с Хумор Мамаджонова от Узбекистан.

Място в топ 4 откри и Аслъхан Мехмедова. В категория до 60 кг тя победи Ана Старовойтова от Литва. Мехмедова бе най-убедителна измежду всички българки денем и завоюва и трите рунда на срещата с цялостно съдийско единогласие, което ѝ обезпечи и резултат от 5:0.

По този метод България към този момент има четири сигурни медала от Купа „ Странджа “, откакто по-рано през днешния ден до полуфиналите при 50-килограмовите се класира и.

По-късно през днешния ден.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР