Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от Европейското първенство

...
Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от Европейското първенство
Коментари Харесай

Станимира Петрова осигури четвърти медал за България от Европейското по бокс за жени

Станимира Петрова обезпечи четвърти орден за България от Европейското състезание по бокс за дами в Будва. Световната и трикратна №1 на Стария континент се класира за полуфиналите в категория до 54 кг на шампионата в Черна гора. По този метод тя си подсигурява най-малко бронзово отличие от шампионата.

Станимира записа победа над представителката на Сърбия Йелена Зекич. Най-титулуваната ни състезателка се показа на висота в хода на цялата среща и не позволи никакви съмнения. Тя имаше предимство и в трите рунда, като изцяло справедливо се поздрави с триумф с 5:0 съдийски гласа. За място на край в петък Петрова ще боксира с Анастасия Ковалчук (Украйна).

В другата среща с българско присъединяване през днешния ден Златислава Чуканова (50 кг) отстъпи с 2:3 гласа (27:30, 29:28, 29:28, 28:29, 27:30) на Кейтлин Фрайърс (Ирландия). Мачът мина доста равностойно, като двете не се тормозиха да влязат в сериозна замяна още от първия рунд.

Злати опита да наложи своя темп, само че във втората част изостана малко от съперничката си, което се отрази и на резултата при съдиите. Българката се хвърли с всички сили, с цел да обърне нещата в своя изгода в третия рунд, само че това не бе задоволително и тя завърши присъединяване си на четвъртфиналите.

Така България ще има четири боксьорки на полуфиналите в петък. Освен Станимира Петрова, в борба за присъединяване на финалите ще влязат Севда Асенова (48 кг), Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР