Станимир Видев откри изложба в "Червеното пони"Особено място е галерията

...
Станимир Видев откри изложба в "Червеното пони"Особено място е галерията
Коментари Харесай

Станимир Видев откри изложба в "Червеното пони"

Станимир Видев откри галерия в "Червеното пони"
Особено място е галерията "Червеното пони" в Стария град - в двора на къщата, приютявала до скоро освен Начо Христосков-Начо Културата, само че и картините на всички тези, основали на Пловдив име на град на художниците, духът на остарялата бохема си остава и до през днешния ден, предава кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Във вторник вечерта духът на остарялата бохема напълно се материализира с картините на Станимир Видев и пъстрото болшинство от хора, пристигнали да ги видят и да се потопят още веднъж в онази атмосфера.

Станимир Видев е един от най-изявените български живописци с над 30 изложения. Това е третата му галерия тук, спомня си първата в това особено място през 1994-та, когато в последния миг се изсипал страховит дъжд и картините били прибрани вътре в къщата, където изложбената повърхност е напълно лимитирана.

"Но започнаха да идват тогава един след различен - Слона, Митьо Киров, Йони, Бабаджана... беше велико", спомня си той. "И през днешния ден е прелестно, само че... това не е за хората в магазина или в мола, нашето изкуство към този момент стана понятно единствено на хората, които могат да се срещнат в някои по-странични кръчми, по тази причина и може да съм бил "малкия в бохемата", само че в този момент пиенето ми е обществено, едно малко, с цел да мога да поддържам връзка с тях", сподели художникът.
 Станимир Видев откри галерия в "Червеното пони" Станимир Видев откри галерия в "Червеното пони" / БГНЕС
Дали на тази възраст и с толкоз картини за себе си към този момент се счита за одобрен или още се съмнява? "Винаги се колебая. И в този момент, като виждам картините, ми се желае две-три да ги прибера. Така ще бъде и занапред", показа той.

На откриването дружно с приятелите художници, артисти, музиканти, фенове на изкуството и хора, които помнят бохемския дух на Пловдив отпреди двайсетина години, беше и 92 годишният татко на художника.

Пловдив е несменяема тематика на експресивния жанр на Станимир Видев, в пейзажите съумява да изрази другите положения. В новата му галерия участват и женски облици, загатнати и натоварени с страст. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР