Станимир Стоилов вече не е треньор на Левски, а в

...
Станимир Стоилов вече не е треньор на Левски, а в
Коментари Харесай

Как ще продължи животът на сините след напускането на Мъри?

Станимир Стоилов към този момент не е треньор на Левски, а в дербито с ЦСКА " сините " ще бъдат водени от клубната легенда Елин Топузаков, който по принцип досега бе ментор на дублиращия отбор. Той заема 16-о място във Югозападната Трета лига. Животът обаче продължава и Левски би трябвало да върви напред и без Мъри. Тук обаче изниква въпросът - по какъв начин ще реагират футболистите на " сините ", като цели 9 от титулярите са доведени точно от Стоилов, а изключение вършат наложеният от него Пламен Андреев и Андриан Краев, който пък бе преквалифициран във вътрешен халф точно от Мъри.

ПЛАМЕН АНДРЕЕВ

Младият вратар няма по какъв начин да не е признателен на Стоилов за това, че го наложи в титулярния състав още до момента в който беше възпитаник. Мъри сподели своя темперамент и завоюва Купата на България с Андреев на вратата, както бе заречен, че ще го направи в самото начало на шампионата.

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ

Треньорската промяна може би не е толкоз неприятна вест за Ники. Все отново той бе закотвен на пейката точно от Стоилов и играеше доста рядко. Сега с Елин Топузаков като треньор, с който са другари, вероятно за Михайлов-младши ще е по-лесно да си върне титулярното място.

КЕЛИАН ВАН ДЕР КААП

Едва ли нещо ще се промени за нидерландеца. Той още веднъж ще е титуляр, когато тимът играе с трима в отбрана или когато някой всред Сундберг и Кордоба е осъден или контузен.

НОА СОНКО СУНДБЕРГ

За гамбийския национал е значимо да продължи безапелационното си показване до края на сезона, тъй като той е индивидът, който държи отбраната на Левски и в случай че излезе от форма ще е доста мъчно за по-младите му съотборници да играят на равнище.

ХОСЕ КОРДОБА

Неговият път е начертан и след към 2 месеца той ще бъде продаден в чужбина. Преди това да се случи обаче, той би трябвало да продължи да показва своята класа и да бъде непрекъснат, тъй като всеки един негов мач се гледа под лупа от непознатите скаути.

КРИСТИАН ДИМИТРОВ

Бившият футболист на Ботев Пд е взет да запълва дупките след възможните прехвърляния на Кордоба и Сундберг. Когато те се случат през лятото, от него се чака да застъпи в титулярния състав.

ЦУНАМИ

Още един футболист, притеглен точно от Стоилов. Цунами е непрекъсната големина в състава на Левски и надали треньорската промяна ще промени нещо.

ЖЕРЕМИ ПЕТРИС

Станимир Стоилов видя капацитета на французина още до момента в който той играеше в Царско село. Заради това го и притегли. Мъри му начерта блестящо бъдеще, само че е значимо 25-годишният футболист да продължи да тренира и да се развива, а не да лежи единствено на думите на някогашния си ментор.

АНТЕ БЛАЖЕВИЧ

Хърватинът несъмнено си е отворил бира при новината за напускането на Станимир Стоилов. Той си тренира с тима, взима си заплата, тъй че в един миг Елин Топузаков може да го употребява.

ПАТРИК-ГАБРИЕЛ ГАЛЧЕВ

За младока треньорската промяна не би трябвало да е огромна драма. Все отново при Мъри той не получаваше доста време за изява - през целия сезон има 528 минути, а през 2023 година е играл единствено в 2 мача.

АСЕН МИТКОВ

Друг от младоците. Той работи с Елин Топузаков и в дублиращия отбор, тъй че идването на Топчо не е неприятна вест за него.

ИЛИЯН СТЕФАНОВ

Националът бе притеглен като запаса от Берое и поради невероятния усет на Станимир Стоилов се разви и стана главен футболист на Левски. Както и призрачен сън на ЦСКА-София, несъмнено. Важно е Нани да продължи възходящата линия на развиването си и без Мъри.

АСЕН ЧАНДЪРОВ

Идеята беше той да играе на мястото на Андриан Краев, който щеше да бъде продаден. Това не се случи и за Чандъров няма чак толкоз игрово време, като е бил титуляр единствено в 2 мача след прехвърлянето си. Той ще чака лятото, с цел да се бори за място измежду 11-те.

АНДРИАН КРАЕВ

Той е един от двамата титуляри на " сините ", които не са привлечени от Стоилов. Но точно Мъри го преквалифицира във вътрешен халф, като на тази позиция той стигна до националния тим и бе покрай трансфер за доста пари в Унгария през зимата. Сделката вероятно ще се състои през лятото.

ФИЛИП КРЪСТЕВ

Истината е, че Станимир Стоилов го върна в огромния футбол. Защото Кръстев, който е благосъстоятелност на " Сити футбол Груп " щеше да си живурка и да играе малко в тимове от Западна Европа, само че нямаше да търпи съвсем никакво развиване. В момента Филип е един от най-хубавите български футболисти, само че бъдещето му през лятото още веднъж наподобява надалеч от " Герена ".

ИВЕЛИН ПОПОВ

Попето може и да имаше някои проблеми през есента, само че напролет е измежду най-хубавите футболисти на Левски. Със своя опит, лидерски качества и класа той би трябвало да поведе съотборниците си в този внимателен миг.

РОНАЛДО

Бразилецът сигурно е печален от напускането на Мъри. При него е доста забавно по какъв начин ще подейства треньорската промяна и дали той ще се усъвършенства, или ще регресира във формата си.

УЕЛТЪН

При него обстановката е сходна с тази на Роналдо. Той обаче е наблюдаван от непознати клубове и би трябвало да показва най-хубавото от себе си до края на сезона, с цел да си обезпечи вероятно прекрасен трансфер зад граница.

ДЖАВАД ЕЛ ДЖЕМИЛИ

Младият футболист сигурно не е доста удовлетворен от напускането на треньора, поради който пристигна на " Герена ".

МАРИН ПЕТКОВ

Той е футболистът с най-вече мачове при Станимир Стоилов. Но е запаса и записа единствено 6 срещи като титуляр в елита. Много повече време може да получи при Елин Топузаков, тъй като досега има 751 минути в 24 мача в Първа лига.

БИЛАЛ БАРИ

Мароканецът по този начин или другояче към момента се възвръща от контузия и надали ще играе до края на сезона.

РИКАРДИНЬО

21-годишният нападател влиза постепенно в темп и напускането на Станимир Стоилов може да постави кол в развиването му. Но е първокласен състезател и от него почитателите ще чакат голове.

БОРИСЛАВ РУПАНОВ

Още един от младоците, на които Мъри подаде ръка и го дръпна в първия отбор. Познава добре Елин Топузаков и несъмнено няма да е шокиран от напускането на Стоилов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР