Станимир Стоилов е убеден, че след като е постигнал редица

...
Станимир Стоилов е убеден, че след като е постигнал редица
Коментари Харесай

Смелият Мъри: Щом ни се получи с Астана, защо да не ни се получи и с националния отбор?

Станимир Стоилов е уверен, че откакто е постигнал редица “чудеса” отпред на Астана, е кадърен да повтори триумфите си и в националния тим. Както е известно, по-рано през днешния ден Мъри публично бе показан като селекционер на някогашната руска република. Българският треньор не крие, че раздялата му с Астана е била мъчителна, само че призна, че не е бил в положение да гледа страданията на казахстанските почитатели. Стоилов даде да се разбере през цялото време, че ще работи с твърда ръка и ще изисква от всеки един от играчите, които повика, оптимално себераздаване.

“Разговаряхме дълго. Умувахме по какъв начин ще подобрим казахстанския народен тим. Ясно е, че в него има проблеми. Ако нямаше такива, не биха се сменяли треньорите. От дълго време пребивавам тук, знам доста нещата за страната и футбола и мога да кажа, че единствено дружно можем да подобрим футбола в Казахстан. Ще поддържаме тесни връзки с клубовете и с техните треньори. Футболистите би трябвало да схванат, че националният тим не е смешка работа. За мен доста значими са отборните дейности. Всеки, който желае да бъде в редиците ми, би трябвало да се отнася отговорно към отбора. Имам информация, че избран футболист се отнася несериозно и поради това няма да му изпратя повиквателна. Докато не се извини на цялостен Казахстан, той няма да бъде част от националния отбор”. показва твърда ръка Стоилов.

“Аз не се тормозя за личната си кариера. Важен е националният тим. По-лошо би било, в случай че пострада неговата известност. Заедно с футболистите ще се постараем да променим обстановката към по-добро. В Казахстан има положителни играчи, на които им е нужна повече убеденост. Затова ще помоля всички за поддръжка и още един път ще кажа - ще има тежки резултати, само че единствено дружно ще реализираме положителни резултати. В България имаме една сентенция: “Който се бои от мечки, не върви в гората.” Щом ни се получи с Астана, за какво да не ни се получи и с националния тим? Да, ще бъде мъчно, само че ще пробваме”, оптимист е първият треньор, пробил в групите на Шампионската лига с роден клуб.
#Kazakistan Milli Takmnn yeni teknik direktörü açkland #KFF #Astana #Stoilov https://t.co/uk7u75B4LT
— kazakistan.kz (@KazakistanKz) March 1, 2018 “Разделих се с момчетата в Астана. Бях споделил, че или ще работя в клуба, или в националния тим на Казахстан. Искам да благодаря на всички ръководители в Астана, само че най-големите ми поздравления са към играчите - те са юнаци. Мога да кажа, че Астана е моят втори роден дом. Беше ми мъчно да се разделим, само че същовременно и неприятно да виждам страданията на казахстанските почитатели. Не мога да ви кажа какви тъкмо цели ще гоним, само че съм сигурен в едно: ще дадем късмет на младите и даже и да не ни се получи в този момент, ще оставим тим, който след две-три години ще стане бъдещият Казахстан”, добави още новият селекционер на някогашната руска република.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР