Стане ли 17 ч., по улиците на пловдивския квартал Кючук

...
Стане ли 17 ч., по улиците на пловдивския квартал Кючук
Коментари Харесай

Краси, който обикаля улиците с колело и надута до дупка тонколона. Едни го бият, други му се радват

Стане ли 17 ч., по улиците на пловдивския квартал „ Кючук Париж “ се понася чалга, надута до дупка. Оглушителната музика идва от огромна тонколона, закрепена на колело. А педалите върти 42-годишният Красимир Николов. В продължение на час той обикаля, като от самото начало от преносимата чалготека звучат песните на Преслава, Глория, Алисия, Азис, Орхан Мурад и други известни фолкаджии.

Пускам единствено български реализатори, изяснява Красимир. Всъщност мъчно се схваща какво тъкмо желае да каже, защото има както психични, по този начин и говорни проблеми. От дребен е зарязан от родителите си. Израснал е в дом.
„ Баща му живее в София. Двамата са се срещали. Явно обаче не го е признал при раждането му, тъй като презимето на Красимир е Ренев, на майка му Рена “, изясняват хора от „ Кючук Париж “, които добре познават биографията на уличния ди джей. Те се отнасят със страдание към Красимир и постоянно го черпят, когато им свърши някоя услуга. А Краси е момче за всичко. Никога не отхвърля, в случай че някой го прати за кафе или цигари.
„ Не сме го чули да проси пари или цигари. Казва – имам си и не взема “, разясняват фризьорка и козметичка от салон на ул. „ Чорлу “. Там Краси се отбива постоянно да побъбри с тях. Подстригват го гратис, а в подмяна пък той им пазари дребни неща, които му поръчат.
„ Голям наивник. Блага душа. Тези, които не го познават, го наскърбяват, та даже и бият, когато тръгне да обикаля с колелото и да гърми с тонколоната “, описват в „ Кючук Париж “.
Краси не дава съответен отговор на въпроса, за какво кръстосва улиците с надута тонколона.

„ Хората желаят,някои ми се радват “, споделя младият мъж, само че очевидно не на всички им харесва да слушат оглушителната чалга. Срещу Краси има не едно недоволство в полицията. Униформените обаче нищо не могат да създадат, тъй като той не нарушава закона. Обикаля след 17 часа докъм 18 ч.
„ Като дойдат ченгетата, си вършим мохабет. Казват ми да не подвигам толкоз звук “, прецизира Красимир. Не взема забележката на униформените насериозно и продължава с музикалните обиколки. Наскоро раздразнителен гражданин на „ Кючук Париж “ му се нахвърлил, ритнал колелото и го повалил на земята. Въпреки че сега се стреснал, Краси не се отхвърля да кръстосва квартала с гърмящата тонколона. За него това се е трансформирало в нещо като всекидневен обред.
„ Сигурно му харесва да притегля внимание. Като не може по различен метод, го прави по този “, разясняват кючукпарижани. Малцина знаят, че Краси с часове мие чинии за дребни пари в квартално заведение, а вечер го и охранява. Благодетели му разрешават да спи гратис на таван на постройка, където обаче няма баня. Краси е намерил позволение на казуса – къпе се в жилището на собствен връстник, който работи на дюнер.
На въпроса какво хубаво желае да му се случи, Краси отговоря: „ Да имам мой дом с баня “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР