Станалото с Митьо Очите и общинския съветник от БСП Бенчо

...
Станалото с Митьо Очите и общинския съветник от БСП Бенчо
Коментари Харесай

Журналист: БСП боледува от бизнес социализъм

Станалото с Митьо Очите и общинския консултант от Българска социалистическа партия Бенчо Бенчев е скандално и позорно. Българска социалистическа партия боледува от така наречен бизнес социализъм. Това мнение изрази пред БНР Румен Петков, основен редактор на лявото интернет издание "Поглед Инфо ".

"В партията се включиха доста бизнес социалисти. Когато се влиза в структури на партии и във властта, с цел да се прави бизнес - това не е обикновено, изключително за една лява партия. В страната има доста бенчевци и партията страда от това. На локално ниво, до някаква степен, някои от политическите структури на партията са феодализирали съответните територии и региони и там се вършат неща, които, за жалост, не са почтени за една лява партия ", разяснява Петков.

"БСП по формулировка би трябвало да е лява партия, защитаваща наемния труд. Трудно ми е да си показва, че вълкът и агнето могат да живеят дружно, в една кошара ", добави той.

По думите му, в този момент е гръмнал Бенчев, на следващия ден може да гръмне различен случай, вдругиден - трети: "Това подронва и разтриса партията като цяло. И доверието към тази партия се нарушава, тъй че елементарните социалисти, когато гласоподават, и симпатизанти, когато гласоподават, би трябвало доста добре да внимават за кого гласоподават. Защото в последна сметка това, че някой ще даде някой лев за изборите, той по-късно несъмнено ще си ги вземе многократно, само че това, което ще нанесе на доверието на партията при сходни случаи, каквито обсъждаме все още, това е извънредно като цена, то няма по какъв начин да се мери ".

"Сега Българска социалистическа партия се разграничава от Бенчев, само че от случая с ролс ройса мина пъклен доста време - какво се направи, с цел да се реши ", попита Румен Петков, който счита, че "едно управление би трябвало да предприеме ограничения ", само че той не вижда да се подхващат такива: "Крещим за случая "Бенчев ", а на други места се стартират други хора. Тръгнахме да се променяме, караха ни непрестанно да станем съвременна партия, станахме съвременна партия. Ето я модерната партия. Сега не можем да се отървем от тези, които ни модернизират ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР