Станалият национално известен Спас Василев от Кочериново е предаден на

...
Станалият национално известен Спас Василев от Кочериново е предаден на
Коментари Харесай

Спас от Кочериново отива на съд за измами със самолетни билети


Станалият национално прочут Спас Василев от Кочериново е предаден на съд за измами при продажба на самолетни билети. Спас бе задържан по съмнение, че посредством подправената си идентичност във Facebook е съумял да измами десетки свои " другари " в обществената межа.

Схемата излезе нескрито през предходната есен, когато се разбра, че голям брой жители са подали сигнал, че са излъгани от човек, представящ себе си за Александър Николов. Легендата на подправената идентичност на Спас включва това, че той работи за френските авиолинии и живее във Франция.

Софийската районна прокуратурата заяви, че предава Василев на съд за два случая на машинация при продажба на самолетни билети. Първият е за това, че Спас е измамил някогашната си учителка по френски и служителя на " Първа капиталова банка " Иван Ралчев.

Бившата учителка живеела през 2011 година в Гренобъл, Франция, само че поддържала контакти с някогашни възпитаници, в това число и с Василев. Той ѝ разказвал, че изкарал шестмесечен стаж на летището в Женева и работел на Аерогара София. На 20 ноември 2011 година се свързал по " Скайп " с учителката и ѝ споделил, че има оферта на " Air France " за самолетни билети на атрактивни цени по направление Лион-София–Лион без авансово закрепени дати и на стойност 129 евро за билет.

Жената била заинтригувана и решила да се възползва от предлагането на Спас. Тя си поръчала пет билета за 765 евро. Той изпратил по електронната поща номерата на билети, които фактически били издадени от " Air France ", само че били към този момент употребявани от други пасажери през 2010 година

В началото на 2012 година Спас Василев измамил и служителя на „ Първа капиталова банка “ Иван Ралчев с 490 лв.. Двамата се познавали и потърпевшият споделил на Василев, че си търси самолетни билети. Спас от Кочериново обяснил, че може да му обезпечи пакет от 10 билета до дестинации в Европа по желание против 500 лв.. Ралчев превел авансово 90 лв. на Василев, а по-късно още 100 лв., като сумите били за предварителни резервации.

През есента Ралчев решил да пътува за Дюселдорф и се свързал с Василев, като изискал четири самолетни билета за тази дестинация. Обвиняемият му обяснил, че с цел да може да се възползва от пакета билети, следвало да преведе останалите 300 лв. и Ралчев му ги превел, само че по този начин и не получил удостоверение за резервацията, а опитите да се свърже с Василев към този момент били несполучливи.

Прокуратурата оповестява, че против Спас се водят още две каузи за измами, а той остава в ареста.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР