Станаха ясни финалните резултатите от кметските избори във Враца. Те

...
Станаха ясни финалните резултатите от кметските избори във Враца. Те
Коментари Харесай

Окончателни данни! Вижте кой колко спечели на изборите във Враца

Станаха ясни финалните резултатите от кметските избори във Враца. Те бяха оповестени от ЦИК едвам през днешния ден, поради лисващ член на секционна комисия, който не беше дал протоколите си.
Макар окончателните числа да не бяха известни, успеха на Калин Каменов в регионалния център беше ясна още в нощта на вота. Едва през днешния ден обаче проличава с какъв брой в действителност пред съперниците си стои той.
Според изборните протоколи в неделя във Враца правото си на глас са упражнили 33 102-ма души, от които годните бюлетини са 31 967. Цели 72.82% от тях, което е 23 278 броя, са отишли за Калин Каменов. Още 148 бюлетини имало в урните за него, само че при броенето били оповестени за недействителни.
Гласовете за втория в листата Момчил Младенов, подсилен от Българска социалистическа партия, са едвам 4 507. В процентно съответствие това са 14.10 на 100. Кандидатът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов пък има 2 520 гласа, което е 7.88%.
Далеч обратно остават другите двама претенденти за кметския пост. Независимият кандидат - протестърът Искрен Дилов, може да се похвали с 508 бюлетини в своя изгода. Въпреки скромния си % – 1.59, той въпреки всичко изпреварва единствената дама в конкуренцията – Петя Диковска от ВОЛЯ. За нея има едвам 384 действителни гласа, което е 1.20%.
Дори врачаните, стигнали до урните, само че избрали да не поддържат никого, са повече от последователите на последните двама претенденти. Правото си на отрицателен избор са упражнили 770 индивида или 2.41% от всички гласоподаватели.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР