Стана ясно кои са тарторите на разбитата престъпна група за

...
Стана ясно кои са тарторите на разбитата престъпна група за
Коментари Харесай

Ексклузивно в BulNews! Вижте кои са тарторите на разбитата престъпна група за наркотици във Враца /снимки/

Стана ясно кои са тарторите на разрушената незаконна група за произвеждане и разпространяване на синтетична дрога във Враца, научи извънредно организация BulNews. Тя е работила на територията на регионалния град, Мездра и Криводол от 2020 година до през вчерашния ден. 



Босовете на структурата са двама небезизвестни членове на крими контингента в града. Това не е първото им нарушение и те към този момент са хващани с дрога, само че досега отървавали пандиза. 
Единият задържан е Томи Томов, прочут с прякора Кинга. През 2020 година той още веднъж бе арестуван, откакто ченгетата откриха огромно количество дрога и други инкриминиращи движимости при обиск в дома му. 



Томов бе притежател на фитнес „ KING ”, който сега се обитава на Стария пазар във Враца. Проучване на медията ни обаче сподели, че преди към месец той продал каузи си на своя съучастник и към този момент няма общо с компанията.  
Другата водеща фигура в разрушената незаконна група е Деян Диков. Той е наследник на известния врачански предприемач Тодор Диков – Биджето. Деян също е познайник на органите на реда и нееднократно е бил залавян с дрога. Последният случай бе от май предходната година, когато ченгетата нахлуха в дома му в региона на бирена борса „ Ферит “, близо до СУ " Васил Кънчов ". Въпреки че тогава от жилището бяха конфискувани килограми разнообразни опиати, мъжът още веднъж съумял да се измъкне. 



Някои от станалите арестувани също са били герои в престъпните летописи. Единият – Кристиян Илиев, е приятел на Кинга и бе с него при задържането му през 2020 година Тогава той излязъл чист при инспекцията, само че преди две седмици не му се разминало. Той бил хванат в Чирен, а след обиск в дома му са открити дрога и бележници. 



Ясна е самоличността и на още двама от веригата - Антон Йорданов - Анто и Николай Тодоров - Кольо Негъра. Преди месец те също са хванати от ченгетата, а в дома на единия от тях са открити 100 грама кокаин. 



Останалите арестувани стоят по-надолу в йерархията на незаконната организация. Двама от тях са пуснати с мярка „ подписка “, а посочените петима и трима други са арестувани за 72 часа. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР