Стана ясно каква е санкцията за Северна Македония след загубата

...
Стана ясно каква е санкцията за Северна Македония след загубата
Коментари Харесай

УЕФА наложи солена глоба за РС Македония заради освиркването на българския химн

Стана ясно каква е глобата за Северна Македония след загубата от България преди месец в Лигата на нациите. 

Привържениците на югозападната ни съседка освиркваха българския химн преди старта на мача.

Общата глоба за футболната федерация на Северна Македония е в размер на 14 500 евро и е наложена от УЕФА. 

10 000 евро от нея е за освиркването на българския химн, а още 4 500 евро е санкцията за хвърлени предмети по време на срещата.

Глобата бе предстояща на база сходни решения на дисциплинарната комисия на УЕФА в такива случаи.

В края на септември България победи Република Северна Македония с 1:0 в Скопие като посетител и реализира втора поредна победа. С триумфа и трите точки българският отбор изпревари домакините и приключи на второ място в групата след Грузия.

Мачът обаче бе запомнен с отрицателните реакции на почитателите по време на изпълняването на химна на България. 
Недоброжелателното деяние от страна на почитателите на домакините надалеч не беше единствената неприемлива демонстрация по време на футболната среща. В края на събитието едвам не се стигна до всеобщ пердах, като Ради Кирилов бе предизвикан от домакините и се стигна до меле сред футболистите. 

От Министерство на външните работи на Република България пък припомниха тогава, че с Договора от 2017 година и подписаните през 2019 година и 2022 година двустранни протоколи, двете страни изрично декларират уговорката си да подхващат ефикасни ограничения против говора на ненавист. 

" Запазването на постигнатия през последните месеци прогрес в политическия разговор изисква сходни прояви вечно да се трансфорат в  част от предишното. Единствено в този дух двете страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и добросъседство ", безапелационни бяха от Министерство на външните работи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР