Стана ясно каква е основната причина за забавянето на ремонтните

...
Стана ясно каква е основната причина за забавянето на ремонтните
Коментари Харесай

Бавят ремонта на стадион Пловдив

Стана ясно каква е главната причина за забавянето на ремонтните действия на стадион " Пловдив ". Според зам.-кметът по спорт и обществена активност Георги Титюков, представен от " Тема: Спорт ", става дума за спор към авторските права на оборудването.

По думите му, арх. Валентин Маринов претендира, че има авторските права. Според община Пловдив обаче, те принадлежат на индивида, който през 50-те години на предишния век е проектирал спортното оборудване.

" Арх. Маринов би трябвало да показа по-убедителни доказателства за правата си. Ако това стане, се прави социална поръчка с един участник. Ако не показа доказателства, разновидностите са два - или да обявим социална поръчка за инженеринг на първите три стадия на стадиона, т.е. да могат да се играят мачове от елита. Другият вид е и арх. Маринов да апелира нашето решение в съда ", разяснява зам.-кметът.

Заради това най-вероятно следва диалог сред администрацията и арх. Маринов.

Местната администрация възнамерява поетапна реорганизация на стадион " Пловдив ". Съоръжението в крайния си тип се възнамерява да е с потенциал сред 40 и 45 хиляди седящи места.

 Стадион Пловдив бе предан на концесия
Стадион Пловдив бе предан на концесия

Ще бът вложени 24,1 милиона лв. за 23 месеца.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР