Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни интереси в

...
Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни интереси в
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Учениците са заложници на корупционни интереси в МЗ при закупуването на тестове

Стана ясно, че учениците са заложници на корупционни ползи в Министерство на здравеопазването при закупуването на проби. Не чух и не видях реакция от нито един представител на “братството на почтените”. Това написа във Facebook профила си някогашният министър на образованието Красимир Вълчев. Той напомня и две изявления, които по думите му красноречиво приказват за корупция при доставката на проби:

„ 1. Министър Денков преди седмица:

“Когато обсъждаха тестванията, имаше наш представител, само че когато започнаха да се разискват съответни компании, той беше помолен да не участва.”

2. Доскорошният заместник-министър Димитър Петров през вчерашния ден:

“Министър Стойчо Кацаров носи отговорност за двуседмичното закъснение на връщането на огромните възпитаници в клас “.

Вълчев е безапелационен, че с тестванията се занимава министърът персонално и неговия началник-кабинет Лидия Чорбанова: „ В нейния кабинет се викаше комисията, диктуваше се какво да се написа, след това се изготвяха ранглисти. Попитайте нея за какво са толкоз скъпи.”

Красимир Вълчев показва още, че присъственото образование е пленник на комисионни и заради тази причина учениците са били затворени първи.

„ Затова 40 % от учениците сега са оставени единствено като “слушатели” и на процедура са (само)изключени от просветителния развой. За да се купуват проби. И с цел да не престават да се купуват, макар нищожния % позитивни проби. Със средствата, които ще се изхарчат до края на годината, можеха да се построят 3 учебни заведения и 2000 възпитаници да минат да едносменен режим “, написа още някогашният учебен министър.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР