Стана ясно, че именно Николов е водил акцията по залавянето

...
Стана ясно, че именно Николов е водил акцията по залавянето
Коментари Харесай

Низ От Издънки На Мвр При Издирването На Избягалите Затворници!

Стана ясно, че точно Николов е водил акцията по залавянето на Пелов през 2011 година. Тогава органите изучили всичко към нарушителя - неговото детство, минало, ученическите му години и други. По този метод проверяващите стигнали до Пирдоп, където живеела съученичка на Пелов, която се оказала и негова другарка.

Бившият шеф в структурите на Министерство на вътрешните работи разяснява, че повода за слабостите в работата на ведомството е фактът, че системата е разрушена.

Самото " разтрошаване на системата " станало на два стадия. Първият стадий - през 2008 година, когато министър на вътрешните работи бил Михаил Миков. Вторият стадий - през 2013 година, по време на кабинета " Орешарски ".

По думите на Николов постоянно когато Българска социалистическа партия дойдат на власт, в Министерство на вътрешните работи се прави политическа чистка.

Николов предложи на актуалното управление на Министерство на вътрешните работи да направи стойностен разбор на това какво са създали за залавянето на Пелов и какво са пропуснали по случая. След това органите би трябвало да подхващат съответните ограничения за отстраняването на пропуските.

Припомняме, убитият Владимир Пелов избяга от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Тогава с него избяга и съучастникът му Радослав Колев, като двамата излязоха от пандиза през централния вход, откакто стреляха с револвер по защитата.

Министерство на вътрешните работи незабавно предприе дейности по издирването на двамата бегълци, само че без триумф. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали пандизчиите на разнообразни места в София, само че те не бяха открити от управляващите.

Според един от последните сигнали до полицията Владимир Пелов е бил видян в Ботевград. Заради сигнала на 2 юни в града беше извършена полицейска акция по издирването на пандизчията.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от пандизчията. В осем страници Пелов описал претекстовете си да избяга от пандиза. Твърдял, че е наказан незаслужено, получил е тежко наказване, което е еднакво на смъртна присъда и това провокирало бягството.

Късно вечер на 5 юни, сряда, избягалият пандизчия Владимир Пелов беше убит в Ботевград. Той беше открит мъртъв, убит с три патрона. Тогава до него беше открит и Марио Панчев, прочут под прякора Големия, който също беше прострелян, с два патрона. На мястото на престрелката управляващите откриха 3 револвера и 7 гилзи. Според полицията Панчев е прострелял Пелов, а Пелов се опитал да убие Панчев.

Мотивите за в този момент се обясняват. Водещите версии - почистване на остарели сметки и бизнес връзки или възмездие. Човек, познавал и двамата, съобщи, че Панчев е бил един от основните очевидци по делото против Пелов, поради което последният бил изместен от домакински арест в Централния софийски затвор. За това Пелов се опитал да си отмъсти и да убие Панчев.

Излезе и изказванието, че сред Пелов и Панчев имало омраза поради жена.

След престрелката в Ботевград имаше засилено полицейско наличие. Следобед стана ясно, че проверяващите са евакуирали жилищен блок в града, подозирайки, че в един от жилищата се е укривал Пелов и че в жилището може да има взривоопасни субстанции.

След обиск стана ясно, че в жилището в действителност е имало експлозиви, което наложи те да бъдат обезвредени от антитерористите.

Простреляният Марио Панчев е настанен в " Пирогов ". Лекарите са създали животоспасяваща интервенция на потърпевшия. Въпреки това Панчев е в сериозно положение.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР