Стан Вавринка заяви, че показаното от него в сблъсъка с

...
Стан Вавринка заяви, че показаното от него в сблъсъка с
Коментари Харесай

Вавринка: Победата срещу Алтмайер бе точно това, от което се нуждаех


Стан Вавринка съобщи, че показаното от него в конфликта с Германия в квалификациите на Купа „ Дейвис “ го е заредило с убеденост за идните шампионати. Швейцарецът загуби от Александър Зверев, само че по-късно победи Даниел Алтмайер и в последна сметка оказа помощ на родината си да стигне до крайния триумф с 3-2.

„ Много съм благополучен. Тази победа значи в действителност доста, защото ще играем в груповата фаза, което е доста значимо за развиването на младите играчи в тима “ – сподели трикратният първенец от Големия шлем пред швейцарския уебсайт bluewin.ch

Stanimal показа, че по време на конфликта с Германия се е чувствал добре физически и изрази убеденост, че в случай че се опази от травми, ще се изкачи доста в ранглистата, където понастоящем заема 134-та позиция.

„ В мача против Алтмайер се усещах доста по-добре, в сравнение с в този против Зверев. Успях да установя надзор върху разиграванията и да намеря отговор за офанзивите му. Двубоят беше сложен, защото Даниел игра добре и публиката го поддържаше. В началото на мача ми липсваше темп и убеденост, само че последователно съумях да подвигна равнището и тъкмо това прави успеха още по-ценна. Стореното от мен предходната седмица е тъкмо това, от което имах потребност, с цел да тръгне сезонът ми във възходяща линия. Сигурен съм, че в случай че остана здрав и имам опция да играя постоянно, ще подобря доста позицията си в ранглистата “.

Вавринка съобщи, че атмосферата в швейцарския отбор е чудесна и една от главните му цели до края на сезона ще бъде класиране за Финалите в Малага през ноември.

„ Твърдо решени сме да стигнем до Малага. Времето, което прекарах с момчетата през последните дни, беше в действителност ужасно и съм пределно окуражен да оказвам помощ на тима. Мисля, че съставът ни има голям капацитет. Марк-Андреа Хюслер е доста надарен състезател и съм сигурен, че в случай че натрупа повече опит в огромните мачове, ще има всички шансове да се подреди измежду най-хубавите в Тура “ – приключи първенецът на Ролан Гарос за 2015 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР