Стан Вавринка спечели дългоочаквания двубой с Анди Мъри, който бе

...
Стан Вавринка спечели дългоочаквания двубой с Анди Мъри, който бе
Коментари Харесай

Стан Вавринка надви Анди Мъри в Откритото първенство на Франция

Стан Вавринка завоюва дълго чакания дуел с Анди Мъри, който бе гвоздеят в програмата за първия ден на Откритото състезание на Франция по тенис. Шампионът от 2015 година завоюва с 6:4, 6:4, 6:2, като стигна до триумфа, осигурявайки си ранен пробив във всеки от сетовете.

" Мисля, че изиграх най-хубавия си мач за годината. Чувствах се добре, движех се добре и играх нападателно ", разгласи след мача швейцарецът, който във втория кръг ще срещне 32-ия подложен Камерън Нори или Павел Котов.

" Харесват ми изискванията в Париж, супер удовлетворен съм от представянето си и съм положително надъхан ", добави Вавринка.

Двамата носители на по три трофеи от Големия шлем нямаха с какво да се изненадат. Това бе техният трети конфликт на " Ролан Гарос " и общо 23-ти в дългогодишното им съревнование. Вавринка продължи напред след 2 часа и 19 минути игра, записвайки трета поредна победа против Мъри на Парижкия клей и общо 10-а (Бившият №1 в света Мъри води с 13-10).

Двете звезди споделиха специфичен миг след края на дуела, откакто съвсем минута разговаряха на мрежата, демонстрирайки взаимното си почитание, преди да се ръкуват със съдията на стола.

" Беше прочувствено, сигурно. И за двама ни краят наближава, а сме играли толкоз доста пъти през последните 20 години, показа Вавринка. - Беше необикновено да играя на централния корт " Филип Шатрие " във вечерната сесия - нещо, което в никакъв случай не съм имал късмет да направя. Анди е необикновен човек, необикновен състезател, извънреден войник. И ние имаме голямо почитание един към различен. "

За Мъри това бе първи мач на " Ролан Гарос " от 2020 година, когато още веднъж отпадна в първия кръг. Шотландецът по този начин и не откри отговор за запазената марка на Вавринка бекхенд с една ръка, който бе неговият преобладаващ удар от самото начало. Мъри не успяваше да управлява играта задоволително постоянно, с цел да накара някогашния №2 в света да се усеща неловко на корта и не съумя да осъществя двете си точки за пробив, до момента в който Вавринка се възползва и от четирите си шанса.

Критичният миг настъпи, когато швейцарецът сервираше за продобиване на втората част сет и бе изправен пред пасив от 0-30. Мъри имаше опция да употребява инерцията, с цел да се върне в сета. Вместо това Вавринка съумя да вземе безапелационна преднина от 2-0 сета. В началото на третия придвижването на Мъри изглеждаше затруднено и Вавринка се възползва изцяло. 39-годишният швейцарец реализира два бързи пробива и се класира за втория кръг.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР