Стан Вавринка неколкократно в последния месец загатна с представянето си

...
Стан Вавринка неколкократно в последния месец загатна с представянето си
Коментари Харесай

В здрава битка: Фриц отрази 5 сетбола и сложи край на участието на бившия шампион Вавриника

Стан Вавринка неколкократно в последния месец загатна с представянето си за формата си от най-хубавите си дни на корта, като триумфът му над международния номер 9 Холгер Руне на конкуренцията в Индиън Уелс беше повече от индикативен за завръщането на ветерана на огромната сцена. Швейцарецът съумя привидно да придвижи положителните си изяви и на клей, откакто потегли с сложен триумф на Мастърса в Монте Карло, където е някогашен първенец в надпреварата и беше заплатен от уредниците с " уайлд кард ".

Препятствието пред 3-кратния притежател на " мейджър " титли във втория кръг обаче несъмнено беше повече от съществено в лицето на осмия подложен в схемата - Тейлър Фриц, който въпреки и да не се слави с играта си на червени кортове, то статутът му на международен номер 10 не би трябвало да бъде по този начин елементарно подминаван. Сблъсъкът сред двамата пък донесе голям брой трагични моменти, намерили място в хода на първия сет, откакто Вавринка пропусна цели пет сетбола, преди да загуби частта и оттова насетне въодушевеният американец беше праволинеен, подпечатвайки успеха си след час и 39 минути на корта - 7:6(10) 6:2. С триумфа си Фриц се класира за осминафиналната фаза в Княжеството, където му следва среща с екзекутира на Григор Димитров - Иржи Лехечка, който по-рано през днешния ден отстрани първата ни ракета.

Темпото в дуела беше високо още през цялото време, като сервиращите направляваха напълно протичащото се на корта и единствените три шанса за пробив в хода на частта се откриха пред " Станимал ", като вторите два от тях бяха даже със статута на сетболи, но отличното сервиране напрегнат на международния номер 10 изигра основна роля и той си подсигурява тайбрек. В него видяното до момента в срещата значително остана непроменено, като двамата продължиха да печелят подаванията си, при което водачеството непрекъснато сменяваше притежателя си, преди някогашният първенец да осъществя минипробив, извел го напред с 10:9 пункта, само че даже това не съумя да пречупи съпротивата на Фриц, който след това подвигна оборотите и завоюва идващите три точки, с цел да отмъкне откриващия сет.

Във втората част добития подтик в представянето на американеца беше елементарно видим, като той намираше все по-добре центъра на ракетата си при ударите си в нападателен проект и безспирно увеличаващите се уинъри в сметката му само доказваха това. Световният номер 10 скоропостижно реализира пробив в средата на сета, който след това отбрани ловко, печелейки подаванията си от обстановка 15:40, с което вероятно обезкуражи напълно Стан и необезпокоявано чрез втори брейк в актива си постави точка на разногласието.

Clutch
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР