Стълбите Хайку, познати и като Стълбите към Рая“ са стръмна

...
Стълбите Хайку, познати и като Стълбите към Рая“ са стръмна
Коментари Харесай

Затворената през 1987 г. туристическа атракция, която все още изкушава посетителите

Стълбите Хайку, познати и като „ Стълбите към Рая “ са стръмна туристическа пътека на остров Оаху, неразрешени за посещаване през 1987 година Но обществените медии донесоха невиждана известност на мястото и непрестанно туристи нарушават възбраната за посещаване.

В собствен материал CNN споделя за случаи, при които 14 души са задържани поради опит да посетят затвореното място.

Изключително неуважително и егоцентрично е някой да бъде на стълбите на Хайку или на пътеката на Средния било, когато е ясно, че тези зони са неразрешени “, споделя  Джейсън Редула, от отдела за запазване и ръководство на ресурсите на Хаваите.

Арестуваните души са упрекнати в незаконно навлизане, закононарушение, което може да докара до 30 дни затвор.

Опасно е хората да влизат в зоната. Това е труднодостъпно място за избавителните екипи и може да докара до закъснение в здравната помощ, в случай че е нужна такава “, сподели Редула.
„ Стълбите към Рая “
Стълбите Хайку, наричани „ Стълбата към Рая “, са затворени за посещаване още от 1987 година Но обществените медии донесоха на невероятната дестинация известна популярност, като безстрашните консуматори на YouTube и Instagram се възхищават на прелестните гледки от върха на 2800 фута планинска пътека, като стълбите от време на време като че ли изчезват в мъглата от горната страна.

Славата на стълбите донесоха доста главоболия на локалната общественост, в това число спомагателни разноски за сигурност и рискови избавителни интервенции на туристи, ранени в отдалечените региони.

През 2021 година градският съвет на Хонолулу гласоподава премахването на стълбите Хайку.

Местна група, наречена Friends of the Haiku Stairs, се опълчва на премахването на стълбите, като твърди, че процесът от 2.5 милиона $ е прекомерно безценен.

Част от работата по деконструкцията беше прекъсната, откакто Апелативният съд на Хаваите издаде краткотрайна възбрана по-рано тази година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР