“Стъкленият завод” в Дрезден започна серийно производство на изцяло електрическия

...
“Стъкленият завод” в Дрезден започна серийно производство на изцяло електрическия
Коментари Харесай

Уникалният Стъклен завод на Volkswagen започна производство на електрическия ID.3

“Стъкленият завод” в Дрезден стартира серийно произвеждане на напълно електрическия ID.3. С това неповторимото индустриално оборудване в столицата на Саксония се трансформира във втория цех за произвеждане на ID.3 и четвъртият в света, от чиито поточни линии слизат модели на Volkswagen, употребяващи модулната софтуерна платформа за модели с електрическо задвижване MEB (Modularer E-Antriebsbaukasten). Едновременно стова, в саксонската столица Volkswagen отваря нова глава в своето развиване - през идващите години някогашният „ Център за подвижността на бъдещето “ ще премине развой на поредна промяна и ще се трансформира в „ Дом на ID. “

Основната цел на новата стъпка е „ Стъкленият завод” да се трансформира в самобитен маяк и да послужи като водеща светлина за Volkswagen в Германия, предлагайки на клиентите, посетителите и гостите на модерното оборудване изцяло преживяване на моделната фамилия ID. - от първичната консултация и тестовото шофиране, до посещаване на производството, взаимно настройване на стремежи ID.3 и присъединяване в събития в съвременен формат, до финалното предаване на електрическите модели на техните бъдещи притежатели. Допълнителен акцент в процеса на стратегическо преструктуриране е построяването в Дрезден на съвременен център за научни проучвания и нововъведения, който да ръководи новаторски планове в пилотен мащаб за по-нататъшно потребление в по-големи обекти на Volkswagen.

Първият ID.3 слезе от поточната линия в Дрезден в наличието на министъра на стопанската система и превоза на провинция Саксония Мартин Дулиг, на кмета на Дрезден Дирк Хилберт, управлението на Volkswagen Саксония в лицето на доктор Щефан Лот (Технологии и логистика), Карен Куцнер (Финанси и контрол) и Дирк Коерс (Човешки ресурси), както и на ръководителя на Общия профсъюзен съвет на служащите и чиновниците във Volkswagen Саксония Йенс Роте.

Мрежата от индустриални мощности за електрически автомобили на платформата MEB пораства в световен мащаб

Стъкленият цех четвъртият подред индустриален обект в света, от чиито поточни линии слизат модели на Volkswagen, употребяващи модулната софтуерна платформа за модели с електрическо задвижване MEB. Първи производството на MEB коли стартира заводът в немския град Цвикау. В края на 2020 година производството на модели на платформата MEB бе стартирано и в китайските индустриални уреди в Антинг и Фошан. Съвкупният оптимален индустриален потенциал на тези четири завода все още надвишава 900 000 транспортни средства годишно. Следващите обекти, в които се приготвя започване на произвеждане на MEB модели са немските фабрики в Eмден и Хановер и американския цех на Volkswagen в Чатануга.

Подобно на началния развой на произвеждане на модела e-Golf2 през 2017 година, производството на ID.3 в Дрезден също ще стартира с една промяна и 35 автомобила от понеделник до петък. Редовното време за посещаване и обиколки за гостите на Стъкления цех остава същото - от понеделник до събота от 9:30 до 18:30, в неделя от 9:30 до 17:00 часа.

Дейността в нови бизнес области подсигурява непрекъсната претовареност в завода в Дрезден

В допълнение към производството, това ще сътвори нови или ще способства за разширение на съществуващите бизнес области. В момента в дрезденския цех на Volkswagen работят 380 чиновници.

Очаква се в бъдеще в Стъкления цех на крайни клиенти да бъдат излъчени доста по-голям брой транспортни средства и за тази цел неотдавна в завода бе построен втори, неповторим в автомобилната промишленост пункт за издаване на коли. Очаква се общият брой на персонално получените от клиентите коли да се усили от 1301 през 2019 година и 3296 през 2020 година до над 5000 транспортни средства през 2021 година. Заложената за интервала до 2022 година цел е към 9 700 издадени автомобила годишно.

Центърът за функционални проби в Дрезден се уголемява в допълнение. Той е неразделна част от международната мрежа от изпитателни уреди, свързани с цялостната развойна активност на колите. Основните области, в които работи центърът в Дрезден са тестванията на електронни асистиращи системи, мобилни онлайн услуги, мотори и ходова част.

Наред с техническа инспекция и ремонт на използвани коли, Техническия сервиз ще се прави и подготовка на електрическите автомобили ореди предаване на новите им притежатели в Стъкления цех. Целта е създадените в Дрезден коли да се предават най-вече на клиенти от Дрезден.

Освен това в Стъкления цех ще бъде развивана интензивно и програмата Production 4.0, ориентирана на първо място върху автоматизацията и дигитализацията на комплицираните интервенции при монтажните процеси и логистиката. По-специално се възнамерява Стъкленият цех да извършва ролята на пилотно индустриално звено в границите на компанията Volkswagen за разработка и внедряване на нови технологии в действителни процеси на серийното произвеждане.

Инструментално и софтуерно съоръжение за производството на ID.3 на два стадия

В началото на 2021 година индустриалното хале на Стъкления цех бе преоборудвано напълно за да отговори на условията за производството на електрически автомобили на модулната софтуерна платформа за модели с електрическо задвижване MEB, само че първите стъпки в подготовката на производството на ID.3 бяха направени още през лятото на 2020 година. Един от седемте поста на поточната линия, който бе приспособен за производството на новите електрически модели бе основният пост на „ сватбата”, в която се свързват каросерията и ходовата част. Сред извършените през зимния интервал ограничения за промяна са и инсталирането на система за монтаж на панорамния покрив, както и акомодацията на държачите за инсталиране на арматурното табло и седалките.

Стъкленият цех в Дрезден – произвеждане на електрически автомобили от 2017 година и демонстрационен център за електрическа подвижност

От момента на откриването на Стъкления цех в Дрезден през 2001 година, от поточната му линия са слизали поредно първокласният седан Phaeton (84 235 бройки, 2001-2016 година), Bentley Flying Spur (2186 автомобила, 2005/2006 и 2013/2014 година), както и 50 401 екземпляра от e-Golf от 2017 година насам.

Пускането в произвеждане на e-Golf се съпровожда и от старта на стратегическото преструктуриране на компанията, което трансформира Стъкления цех в „ Център за подвижността на бъдещето “. Иновативни бизнес области като „ Инкубатор за мобилни решения за бъдещето “, start-up програмата на Volkswagen, образователната лаборатория „ Кампус за подвижността на бъдещето “ за образование и спомагателна подготовка, както и разширението на центъра за предаване на нови коли и тестовите уреди в границите на програмата Production 4.0 основават основата за бъдещото развиване на Стъкления цех в столицата на Саксония. Тази сполучлива промяна ще продължи с цялостна темпове със старта на серийното произвеждане на ID.3 и стратегическата промяна в " Дома на ID ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР