Стафидите са сред най-полезните сушени плодове, които се грижат за

...
Стафидите са сред най-полезните сушени плодове, които се грижат за
Коментари Харесай

10 причини да хапвате стафиди

Стафидите са измежду най-полезните сушени плодове, които се грижат за здравето ви и вярното действие на редица тъкани и органи. Макар да са много калорични и да съдържат великодушни количества захар, изгодите при потреблението им неведнъж надвишават риска, приближаващ от съдържащата се в тях захар. Ако се борите с наднормено тегло, въпреки всичко имайте поради калоричността им и хапвайте по малко от тях, замествайки главно хранене – закуската – с шепа стафиди, а не ги консумирайте като десерт след хранене, с цел да не саботирате режима си за намаляване.

Защо да хапвате стафиди?

Стафидите усилват силата и силата ви, оказва помощ да издържите по-дълго и да се справите по-добре по време на тренировките си и по този начин ви оказва помощ да оформите фигурата. Естествено при трениращи за намаляване количествата би трябвало да са дребни – 30 до 50 гр. стафиди. Тези, които упражняват за наддаване на тегло и желаят да качат маса, също могат да заложат на стафидите, само че в великодушни количества. Така ще наддадат килограми здравословно.

Стафидите са богати на фибри. Шепа от тях доставя на тялото ви съвсем ¼ от дневната нужна доза. Така те усъвършенстват храносмилателните процеси в организма ви и поддържат тялото ви крепко, намалявайки равнищата на неприятния холестерол в кръвта. Справят се отлично със запека и нередовния корем. Фибрите са скъпи и за стремящите се към надзор на тежестта, защото ви поддържат сити дълго време.
За какво са толкоз потребни СТАФИДИТЕ и какъв брой калории има в тях?
Стафидите са едни от най-полезните сушени плодове. В тях се съдържат доста фибри, антиоксиданти, магнезий, калций, манган, фосфор. В ни...
Прочети повече
Стафидите съдържат фитонутриенти – мощни антиоксиданти, които се грижат за здравето ви, неутрализирайки свободните радикали. Това са фенолите и полифенолите. Консумацията им е от основно значение за поддържане на положителното здраве. Антиоксидантите обезпечават противотуморното деяние на стафидите.

Стафидите ви оказват помощ да поддържате оралното си здраве. Проучване от 2009 година сочи, че стафидите съдържат фитохимикали, подобряващи здравето на зъбите и венците. Линоловата киселина в стафидите се бори и с нездравословните бактерии в устната ви празнина, предпазвайки зъбите ви от кариеси.

Стафидите са богати на бор и калций, които са нужни дружно с витамин Д за здрави кости. Дамите в менопауза или страдащи от остеопороза, могат да подобрят положението на костите и ставите си, консумирайки чаша стафиди дневно.

Стафидите са потребни и за страдащите от анемия. Те съдържат доста желязо, с което подкрепят лекуването на желязодефецитна анемия.

Калият в стафидите оказва помощ за отпущането на кръвоносните съдове и по този метод се облекчава сърдечно-съдови болести като високо кръвно налягане и се усъвършенства кръвообращението.
С ТАЗИ евтина закуска захарта в кръвта потегля НАДОЛУ
Хората, които имат високи равнища на кръвната захар и са предразположени към диабет или към този момент имат подобен, би трябвало да внимават извънредно м...
Прочети повече
Стафидите подтикват имунната система и ви оказват помощ да преодолеете по-лесно вирусни болести или да се предпазите от тях.

Консумацията на стафиди потвърдено облекчава и ревматологични възпалителни болести като артрит.

И най-после, само че напълно не на последно място, стафидите оказват помощ за положителния сън, с което усъвършенстват цялостното физическо и ментално здраве.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не замества консултацията с доктор.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР