Стафидите (изсушените гроздови зърна) са едни от най-добрите естествени антиоксиданти.Стафидената

...
Стафидите (изсушените гроздови зърна) са едни от най-добрите естествени антиоксиданти.Стафидената
Коментари Харесай

Стафидената вода прочиства черния дроб

Стафидите (изсушените гроздови зърна) са едни от най-хубавите естествени антиоксиданти.

Стафидената вода е едно изумително допълнение към хранителния ви режим, изключително в случай че желаете да подобрите здравето и функционалностите на черния дроб. Тя подтиква биохимичните процеси, подпомагайки процеса на детоксикиране на кръвообращението.

Ако вършиме тази лечебна процедура в продължение на 4 дни, ще забележите, че храносмилането ви се усъвършенства, а силата ви става двойна.

Вероятно сте чували, че на гладно заран е хубаво да се хапват стафиди, с цел да се радваме на крепко сърце, да отстраняваме неприятния холестерол, да понижим равнището на триглицеридите и да се предпазим от запек или проблеми със стомаха.

stafidena-voda

Стафидите са естествен източник на витамини и минерали, само че изгодите от приема им се усилват, когато ги консумирате авансово накиснати във вода. Тогава захарта в наличието им понижава, само че скъпите хранителни субстанции, които повлияват позитивно работата на черния дроб, остават.

Представяме ви някои от изгодите за нашия организъм от стафидите и стафидената вода:

Естествен източник на антиоксиданти

Стафидите, или изсушените гроздови зърна, са един от най-хубавите естествени източници на антиоксиданти. Както знаем гроздето е богато на биофлавоноиди – субстанции, защитаващи човешкото тяло от нездравословното влияние на свободните радикали.

Подпомага процеса на детоксикация на тялото

Черният дроб и бъбреците са жизненоважни органи, които прочистват кръвта и извеждат токсините и тежките метали, насъбрани в тялото. Понякога обаче, значимите им функционалности се повлияват отрицателно от неприятна хранителна диета, консумация на прекомерно богати на мазнини храни или други нездравословни ежедневни привички. Затова и пиенето на стафидена вода  през четири поредни дни (поне един път месечно) ще усъвършенства действието на черния дроб, изключително когато става дума за детоксикация на тялото. Ще забележите поразителното им влияние по време на тези дни, в които се чувствате изтощени и храносмилането ви не е положително и даже ви основава мъчителни чувства.

Подпомага храносмилането

Напитката подтиква намаляването на стомашни киселини, подкрепя и по-доброто преправяне на храната, както и асимилиране на питателните субстанции. Още първи два дни ще забележите всички тези изгоди.

Как да приготвим стафидена вода?

Необходими са ви 2 чаши вода (400 мл) и 150 г стафиди.

Изберете качествени и цели стафиди – най-добре тъмни по цвят. Игнорирайте прекомерно светлите и блестящи. Измийте ги и ги оставете настрани. Кипнете 2 чаши вода. Добавете стафидите към тях и ги оставете да врат 20 минути. Хубаво е по-късно, те да киснат във водата цяла нощ.

На сутринта просто прецедете водата от стафидите и претоплете част от получената напитка още веднъж. Можете да я пиете топла или даже гореща. Но наложително – на празен корем – и изчакайте 30 минути преди да закусите.

Може да прилагате процедурата един път месечно. Няма странични резултати. И още нещо потребно – по време на приема на стафидена вода , вие поглъщате по-малко количество захар, в сравнение с съдържащата се в стафидите.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР