Стадионът в село Бистрица, който е общинска собственост, ще бъде

...
Стадионът в село Бистрица, който е общинска собственост, ще бъде
Коментари Харесай

Столична община дава стадиона в с. Бистрица безплатно на ФК "Витоша" до 2033 г.

Стадионът в село Бистрица, който е общинска благосъстоятелност, ще бъде даден за безплатно прилагане за 10 години на локалния футболен клуб " Витоша " -Бистрица. Това оферират общински съветници от ГЕРБ и техният отчет е включен като спомагателна точка за днешната сесия на Столичния общински съвет(СОС).

От 2013 година футболният клуб употребява терена с 10-годишен контракт за наем със Столична община. Тогава " Витоша " - Бистрица печели търг, в който е единствен претендент, с оферта, че ще направи вложения за 0.5 млн.лева в оборудването. Реално клубът влага три пъти повече, с цел да съблюдава условията на УЕФА, поради влизането на тима в Първа професионална футболна лига. Построени са трибуни, осветяване, съблекални... Сега в контракта, който ще важи до 2033 година, няма условие за вложения.

В плана за решение на СОС е посочено, че стадионът не може да бъде пренаеман или предоставян безплатно, с изключение на при надпревари. Така евентуално се оставя малка врата за ФК " ЦСКА-1948 ", който играе домакинските си мачове на този стадион. Този клуб при започване на април получи от общината за безплатно прилагане стадиона в с. Требич, отново за 10 години, като там ще развие своя подготвителна база.

На стадиона в Бистрица играе Бойко Борисов, до момента в който беше министър-председател, а и в този момент. Той от години е център-нападател и на ветераните на " Бистришките тигри ".

 Бойко Борисов е изявен голмайстор на ветераните на
© LAP.BG

Бойко Борисов е изявен голмайстор на ветераните на " Бистришките тигри ".

На сесията на СОС през днешния ден ще се прегледат и отчети за безплатно предоставяне за 10 години на спортните терени в село Кокаляне на локалния футболен клуб " Орловец 2015 ", както и в с. Железница - на едноименния локален тим.
Ползвателите и на трите обекта се задължават да поемат всички консумативи и разноски по употребата им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР