Стадионът на Барселона - близо 100-хилядния Камп Ноу съвсем скоро

...
Стадионът на Барселона - близо 100-хилядния Камп Ноу съвсем скоро
Коментари Харесай

"Камп Ноу" ще носи името на фармацевтична компания

Стадионът на " Барселона " - близо 100-хилядния " Камп Ноу " напълно скоро ще се снабди с добавка към името си, оповестяват испански медии. Най-вероятно от идващия сезон оборудването ще получи названието на огромна фармацевтична компания, а договарянията към този момент са в ход.

За този разкош " Грифолс " - компания с към 15 000 чиновници, с център в Барселона, ще прати рекордните 340 млн. евро. Стадионът няма да е напълно преименуван. Просто до настоящето му наименование ще се появи името на компанията и от новия сезон оборудването ще се споделя " Камп Ноу Грифолс ". Ако договорката се реализира, почитателите ще би трябвало да свикнат да назовават по този начин стадиона в идващите 30 години.

Парите от бъдещият контракт ще влязат в касата на клуба, а на част от тях към този момент е открито и предопределение. " Барселона " води договаряния за нов контракт на звездата си Лионел Меси, а оставането му в клуба може да коства близо 90 млн. евро.

Освен това каталунците напредват и с ремонта на стадиона и базата, който ще " глътне " към 600 млн. евро. Самото оборудване ще претърпи реставрация през 2019 година по първични проекти, с цел да се разшири потенциалът му до над 105 хиляди фенове.

Очаква се " Барса " да преподпише и с производителя на спортна екипировка " Найк ", с цел да генерира още доходи.

Фармацевтичната компания " Грифолс " се слави като една от най-стабилните в региона, съгласно " Форбс ". Приходите ѝ за 2015 година са в размер на над 500 млн. евро, а цялостната цена на организацията е в размер на над 14 милиарда евро.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР