Стадионът, който беше построен за Олимпийските игри в Атина през

...
Стадионът, който беше построен за Олимпийските игри в Атина през
Коментари Харесай

Затвориха Олимпийския стадион в Атина от съображения за сигурност

Стадионът, който беше издигнат за Олимпийските игри в Атина през 2004 година, е затворен до второ разпореждане, откакто фамозният му покрив, планиран от испанския проектант Сантяго Калатрава, се провали на проби за сигурност, заяви вестник " Катимерини " в електронното си издание.

Фондът за ръководство на държавните активи TAIPED, който е притежател на спортния комплекс в Маруси, заяви, че е получил резултати от изследване, поръчано в границите на план за реновиране на атинския олимпийски състезателен център. То разкрива, че металната конструкция на покрива на централния стадион и на колодрума не дават отговор на изискваните от закона равнища за статично сходство.

Въз основа на тези заключения са анулирани всички спортни събития на централния стадион и на колодрума. Ще бъде направено и второ изследване за потвърждаване или отменяне на тези резултати, оповестява вестникът.

За рационализация на Олимпийския състезателен комплекс са планувани средства в размер на 56,5 милиона евро. Проектите за поддръжка на стадиона са включени в Европейския проект за възобновяване.

Стадионът провокира безпокойствие у държавното управление по време на футболен мач сред АЕК (Атина) и Байерн (Мюнхен), когато се наблюдаваше люшкане на горните трибуни. През лятото на 2019 година работата по инспекцията на сигурността на структурата беше поета от офис на профилирани инженерни консултанти.

Одитът е включвал неподвижен тест за адекватност на структурата по отношение на динамичното натоварване, идващо от координираните подскоци на почитателите. Резултатите демонстрират, че централната част на стадиона е безвредна, само че за горните трибуни е нужна забележителна поддръжка на периметровата бетонна рамка.

Заварянето на стадиона значи, че Панатинайкос ще би трябвало да изиграе оставащите си мачове в Лига Европа вкъщи на своя стадион " Апостолос Николаидис ". На " детелините "  предстоят дуели с Рен и Макаби (Хайфа) в груповата фаза от шампионата.
 Панатинайкос - Олимпик (Марсилия) 1:0 в подготовка от Шампионската лига
Панатинайкос вгорчи живота на звезден ОМ в Атина

Бивш бразилски национал се трансформира в герой
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР