Стадион “Би Си Плейс” във Ванкувър ще бъде сред кандидатите

...
Стадион “Би Си Плейс” във Ванкувър ще бъде сред кандидатите
Коментари Харесай

Ванкувър заменя Монреал за мачовете от Световното по футбол?

Стадион “Би Си Плейс” във Ванкувър ще бъде измежду претендентите за хазаин на Световното състезание по футбол през 2026 година, което ще се провежда от Канада, Съединени американски щати и Мексико.

Съоръжението в Британска Колумбия ще размени Монреал, откакто преди 9 месеца управляващите в провинция Квебек отдръпнаха поддръжката си. Така от Канада предпочитание да одобряват мачове от мондиала имат Ванкувър, Едмънтън, Албърта и Торонто.

В Съединени американски щати 18 стадиона в 17 региона са подготвени за най-големия футболен конгрес в света, като Лос Анджелис кандидатства с две уреди – новият ултрамодерен “Софай Стейдиъм” в Ингълууд, чието изграждане мина сумата от 5 милиарда $, и класическият “Роуз Боул” в Пасадена, на който се игра финалът на Световното през 1994 година сред Бразилия и Италия.

От мексиканска страна три града са изразили предпочитание да домакинстват – Гуадалахара, Мексико Сити и Монтерей.

ФИФА обявиха, че ще се постараят да разгласят имената на градовете-домакини доникъде на този май.

Световното състезание през 2026 година ще бъде първото, в което ще вземат участие 48 страни и първото, което ще се организира в 3 страни. Америка ще одобри 60 дуела, в това число всички четвъртфинали, полуфинали и финали, до момента в който в Канада и Мексико ще се играят по 10 срещи. Според прогнозите общо 16 уреди би трябвало да приютят срещи от шампионата.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР