Стачните действия във френските рафинерии може да затегнат европейските пазари

...
Стачните действия във френските рафинерии може да затегнат европейските пазари
Коментари Харесай

Европейският пазар на дизелово гориво отново е под обстрел, заради протестите във Франция

Стачните дейности във френските рафинерии може да затегнат европейските пазари на дизел и това на фона на към този момент отслабените пазари на недопечен нефт. Това считат търговци, представени от Ройтерс.

Франция е обхваната от протестни дейности, които се усещат изключително мощно в рафинериите за недопечен нефт. Причината е промяна, която съгласно стачкуващите би трябвало да бъде преразгледана. Протестите са блокирали доставките на рафинирани артикули от френските рафинерии Donges и La Mede и са понижили продуктивността в рафинериите Normandy и Feyzin.
 Франция внася рекордни за последните 30 години количества електрическа енергия от Германия
Франция внася рекордни за последните 30 години количества електрическа енергия от Германия

Износът в чужбина като цяло се повишил с съвсем 9%, като Германия е станала един от водещите експортьори в Европа

Ограниченията доведоха до по-слабо търсене на недопечен нефт, като това е опасност за стягане на пазарите на крайни артикули като дизел. Договорите за дизел с ниско наличие на сяра се покачиха в понеделник до 35,25 $ за барел, което е най-високото равнище от ноември предходната година.

Френските рафинерии преработват към един милион барела дневно, или малко над 8% от цялото произвеждане на Европейски Съюз, демонстрират данни на МАЕ, а вносът на недопечен нефт в страната е намалял до 550 000 барела дневно през март. Това е спад от 50% по отношение на февруари, демонстрират данни на Kpler.

Междувременно в Обединеното кралство дейности от съюза Union Unite, обхващащи 1400 офшорни служащи в компании реализатори, заплашват да спрат петролни и газови платформи в Северно море на Обединеното кралство, в това число платформите на BP, Shell, TotalEnergies, Harbour Energy и други

От съюза упорстват за по-добри условия и възнаграждение, тъй като фирмите " се радват на рекордни облаги ", и предвижда, че платформите и офшорните съоръжения ще бъдат бъдат в " застой " заради стачните дейности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР