Стачните действия на железопътните служители в Гърция продължават. Спряно е

...
Стачните действия на железопътните служители в Гърция продължават. Спряно е
Коментари Харесай

Гърция остава без железопътен транспорт

Стачните дейности на железопътните чиновници в Гърция не престават. Спряно е придвижването на националните и крайградските железници, съобщи организация АНА-МПА.

Влаковете няма да се движат до 10 март заради оповестената до петък стачка.

В изказване на представителите на Националната федерация на работещите в железопътния превоз и в транспортните средства с закрепени линии (ПОС-МСТ) упорстват за безвредна, качествена и социална железница, като предложенията за рестартиране на железопътните услуги ще бъдат показани през днешния ден на среща с краткотрайния министър на превоза Йоргос Герапетритис.

Протестите са против неналичието на държавен надзор върху сигурността на превоза.

Хиляди студенти излязоха по улиците на Атина и Солун. Те упрекват както железопътната компания, по този начин и държавното управление за жертвите. Запалителни бомби и камъни против сълзотворен газ бяха оръжията на конфликтите сред протестиращите и гръцката полиция.

В преден конфликт на пътнически и товарен трен предишния вторник покрай долината Темпе сред в Централна  Гърция починаха 57 души, измежду които и деветима чиновници на железницата, а над 150 пострадаха. Пътуващите бяха главно младежи на студентска възраст. 

Сред главните аргументи за трагичната злополука в прохода Темпе съгласно специалистите е отсъствието на автоматизирана система за надзор и сигурност на придвижването по линията.

Проектите за въвеждането ѝ са в развиване, само че случаят се случи преди реализирането им.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР