Стачкуващи блокираха движението на кръговото кръстовище до Панаира в Пловдив.

...
Стачкуващи блокираха движението на кръговото кръстовище до Панаира в Пловдив.
Коментари Харесай

Протест блокира кръговото на Панаира в Пловдив

Стачкуващи блокираха придвижването на кръговото кръстовище до Панаира в Пловдив. Жители на Войводиново се събраха през днешния ден в 11:30 часа, с цел да изкажат недоволството си от проблемите с градския превоз и продължаващите ремонтни действия по Брезовско шосе. Припомняме, че от няколко седмици локалните се сблъскаха със сериозен транспортен проблем откакто единствения рейс №15, който вози сред Пловдив и Войводиново спря да извършва курсове.
Прочетете още
Причината бе отвод на транспортьор, който не се съгласи да вози поради продължен маршрут.

„ Много сме обезпокоени. Децата ни няма по какъв начин да стигнат до учебно заведение, изключително тези които са втора промяна или вървят в Пловдив на уроци и занятия. Ние няма по какъв начин да стигнем до работа. Тук сме тъй като желаеме в най-спешен порядък Брезовско шосе да бъде отворено и ние още веднъж да имаме естествен превоз. Сегашната обстановка е неприемлива ”, сподели пред кореспондент на TrafficNews Христина Христева.

Местните се оплакват, че единствената им опция за превоз до Пловдив е или със лични коли или с такси.

Тя и още десетки хора блокираха платната на булевардите „ България ” и „ Цар Борис Обединител III ”. С плакати и вовозели „ Искаме си превоза ” те пресичаха сред платната, до момента в който полиция ги съпровожда и контролира придвижването. Очаква се до 12:30 трафикът в региона на кръговото до Панаира да бъде стеснен поради митинга.

„ Настояваме Брезовско шосе да се отвори незабавно. Не след месеци, не до Коледа, а незабавно! ”, сподели друга жителка на Войводиново.

Припомняме, че предходната седмица кметът на селото Димитър Тосев съобщи пред медията ни, че рецесията с превозът от Войводиново до Пловдив и назад е позволена. Той заяви, че нова компания " Емануил-09 ” поема превоза. Въпреки това обаче жителите споделиха, че бусовете, които сега обслужват трасето са прекомерно дребни и не са задоволителни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР