Стачките и недостигът на персонал вече принудиха авиокомпаниите, включително Lufthansa,

...
Стачките и недостигът на персонал вече принудиха авиокомпаниите, включително Lufthansa,
Коментари Харесай

Протест на служителите в “Луфтханза” води до ново забавяне на полети

Стачките и дефицитът на личен състав към този момент принудиха самолетните компании, в това число Lufthansa, да анулират хиляди полети и провокираха часове дълги опашки на огромните летища, разочаровайки летовниците. Напускането на личния състав в наземните звена на Lufthansa тази сряда ще докара до спомагателни отменяния и закъснения, сподели профсъюзът Verdi, защото включва служащи с основни работни места като поддръжка на самолети и пренасяне на самолети надалеч от вратите за качване, с цел да могат да се насочат към пистите.

От " Луфтханза " дефинираха стачката като " неразбираема " и обявиха, че това ще бъде задължение както за пасажерите, по този начин и за личния състав. Стачката ще засегне немските летища, в това число Франкфурт, Дюселдорф и Берлин, и ще продължи от 3.45 сутринта до 6 сутринта в четвъртък.

Припомняме, че от профсъюза Verdi желаеха предишния месец нарастване на заплатите с 9,5%, или най-малко 350 евро повече на месец за 12 месеца, за към 20 000 служащи, които съгласно него са притиснати от инфлацията и са претрупани заради дефицит на личен състав на летищата.

Lufthansa предложи нарастване от 150 евро на месец до края на тази година и още 100 евро от началото на 2023 година, плюс 2% нарастване от средата на 2023 година според от финансовите резултати на компанията.

От Verdi отхвърлиха предлагането и обявиха, че то е незадоволително за компенсиране на възходящата инфлация, която доближи 8,2% в Германия през юни.

Работниците " незабавно се нуждаят от повече пари и имат потребност от облекчение - за себе си и за пасажерите ", сподели заместник-директорът на Verdi Кристин Беле в изказване в понеделник.

Досега Verdi и Lufthansa са провели два кръга договаряния за заплатите. Трето е планувано за 3 и 4 август.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР