Стачки могат да блокират летните почивки в Европа и буквално

...
Стачки могат да блокират летните почивки в Европа и буквално
Коментари Харесай

Стачки и хаос блокират летищата в Европа и заплашват идващия летен сезон

Стачки могат да блокират летните почивки в Европа и безусловно и да създадат ваканциите невъзможни. Причината: стачките по европейските летища , които не стопират от началото на годината. Това демонстрират данните от туристически компании, представени от Reuters.

Въпреки че самолетните компании се стараят по всевъзможен метод да избегнат повтаряне на миналогодишната пътническа рецесия в пика на сезона, все още опитите им наподобяват задача невъзможна.

Зад мрачната вероятност стоят както синдикалните дейности по летищата, по този начин и проблемите на самите самолетни компании, свързани с окомплектоването на машините, демонстрират данните на на Международната асоциация за въздушен превоз - IATA.
 Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани
Най-голямата стачка в Германия от десетилетие ще сковава страната. Полети от и до България също са анулирани

Ще бъдат наранени и доста браншове

В рамките на великденските пътувания в Европа анулираните и закъснелите с повече от три часа полети са били повече от записаните през 2022-а и 2019-а година , съгласно AirHelp. Най-големи са били проблемите във Англия и Франция. 

До средата на март прехвърлянията през летище " Шарл дьо Гол " са спаднали със 75% по отношение на 2019 година, а операторът на аеропорта регистрира, че за интервала януари-март е изгубил 470 000 пасажери, съгласно данни на ForwardKeys.

Стачките на граничните чиновници във Англия предизвикаха съществени нарушавания на трафика в цялата страна, като най-тежко наранени са били летищата в Лондон. Общо 33 700 полета са били анулирани, по отношение на 26 600 през 2022 година. 

Продължаващите проблеми по европейските летищата вещаят растеж на разноските за самолетните компании

Опасенията са, че продължаващите стачки могат да доведат до понижение на туристическия трафик. Очаква се през лятото да доближи предпандемичните си равнища. Полетите от Европа до " Шарл дьо Гол " в средата на март са спаднали с 30 на 100 по отношение на равнищата от 2019 година. Тези от Съединени американски щати - с 18%.
 Снимка 576164
Източник:

За жал, стачките сигурно ще продължат, откакто президентът Еманюел Макрон подписа извънредно непопулярния закон за повишение на пенсионната възраст във Франция.

На този декор в Германия летищата в Дюселдорф, Хамбург и Кьолн/Бон на практика останаха на практика празни за цебли два дни поради следващата стачка, проведена от немския профсъюз " Ферди " поради възходящите разноски за живот. Протестите постановиха анулацията на към 700 полета, а близо 100 000 души се оказаха наранени, оповестява Асоциацията на летищата в Германия (ADV). 

В Испания водачите на Iberia Regional Air Nostrum обявиха преди време безсрочна стачка с искане за повишение на заплатите и от края на февруари стачкуват всеки понеделник и петък. Стачки има и в Португалия.

Италианската ITA Airways избегна на косъм огромни стачки, откакто в края на февруари съумя да контракти покачване на заплатите на чиновниците си.

През 2023 година самолетните компании се надяват броят на пасажерите да доближи до равнищата от предпандемичната 2019-а

Въпреки тази вяра, липсата на задоволително самолети, които да превозят пасажерите и продължаващите стачки на огромните европейски летища може да се окажат сериозна спънка за реализацията на проектите.
 Снимка 586028
Водещите самолетостроителни корпорации Airbus и Boeing изпитват усложнения с веригите на доставки на материали и елементи, което води до закъснение на доставките на нови самолети.

Към момента обстановката в България е спокойна, само че съществува действителната опасност и българският летен сезон откъм задгранични туристи да бъде заплашен при положение, че за стачките и проблемите на летищата в Европа не бъде открито решение.
 1300 анулирани полета: Стачка спря работата на най-големите летища в Германия
1300 анулирани полета: Стачка спря работата на най-големите летища в Германия

Протестите са на фона на скока на на разноските за живот
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР