Стачката започна тази сутрин в 6.00 ч. Тя е на

...
Стачката започна тази сутрин в 6.00 ч. Тя е на
Коментари Харесай

24-часова стачка в Гърция: Синдикати обявиха информационна и транспортна блокада

Стачката стартира тази заран в 6.00 ч. Тя е на Синдиката на чиновниците в частния бранш, а в нея взе участие и Сдружението на публицистите.

Към стачката ще се причислят и чиновниците от публичния превоз, като през днешния ден се лимитира придвижването на автобусните линии и на метрото.От обяд до 16:00 часа стопира придвижването на трамваите. В четвъртък метролиниите 1, 2 и 3, тролеите и трамваите няма да работят през целия ден поради оповестената 24-часова стачка. Протести за през днешния ден не се плануват, само че такива ще има в Атина и други градове в четвъртък.

Синдикатите обявиха, че са " решени да се опълчват на проектите на държавното управление за връщане към средновековните условия на труд " и че ще се борят за отбрана на обществения темперамент на публичния превоз, предават от Българската национална телевизия.

Недоволството на синдикатите идва поради измененията в закона за трудовите взаимоотношения, препоръчани от Министерството на труда. Те предизвестиха, че никога не би трябвало да се трансформира осемчасовият работен ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР