Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение

...
Стабилността в региона на Персийския залив е от особено значение
Коментари Харесай

Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Катар

Стабилността в района на Персийския залив е от изключително значение за България и района на Балканите. В тази връзка приветстваме и поддържаме разрешаването на зародилата спешна обстановка с политически средства и по пътя на дипломацията.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в телефонен диалог с премиера на Катар Абдула бин Насър бин Халифа Ал Тани във връзка създалата се остра дипломатическа рецесия в връзките на някои арабски страни с Катар, оповестиха от държавната пресслужба. Премиерът Борисов изрази желанието на българската страна за спокойно и бързо споразумяване на зародилата спешна обстановка в доста значим за България непосредствен район. Министър-председателят означи безапелационната си позиция срещу всяка форма на по-нататъшна ескалация на напрежението, както и против намесата на външни за района фактори. Борисов подчертава също върху запазването на стабилността на Съвета за съдействие на арабските страни от Залива, което по думите му, е в полза на целия район.

Министър-председателят уточни, че България цени своите другарски връзки със страните от арабския свят и посочи съдействието с Катар. От началото на сегашния месец страната ни пое и локалното председателство на Европейски Съюз в Доха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР